Seuraava

Edullinen keittiöremontti – ota haltuun AINA-keittiöiden viisi vinkkiä

Keinoja edulliseen keittiöremonttiin tulee harvemmin mietittyä arjen pyörityksessä. Keittiötä käytetään päivittäisessä elämässä niin paljon, että totumme oman keittiömme puutteisiin. Miten keittiön ilmettä tai toiminnallisuutta voisi muuttaa yksinkertaisilla toimilla?

1. Edullinen keittiöremontti kalusteovien vaihdolla ja tasoja päivittämällä

Vaikuttavimpia keinoja edulliseen keittiöremonttiin on kalusteovien vaihtaminen. Useasta vanhemmastakin keittiöstä löytyy erinomaisessa kunnossa olevat kaappien rungot. Ehjiin ja puhtaisiin runkoihin tarvitsee vain päivittää uudet kalusteovet saadakseen aikaan täydellisen muutoksen keittiön ilmeeseen.

Kalusteovien vaihdossa avautuu mahdollisuus muuttaa keittiön värimaailmaa uuteen suuntaan. AINA-keittiöiden ovivalikoimassa on kymmenittäin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja ovimalleja. Yli 8000 sävyn valikoimasta löytyy takuulla omaan keittiöön sopiva väri. Oikean kokoiset kalusteovet syntyvät millimetrin välein.

AINA-keittiöiden toteuttama keittiön ilmeen muutos on myös ekologinen vaihtoehto – keittiö saa lisää käyttöikää uusilla ovilla ja kotimaassa valmistettujen tuotteidemme hiilijalanjälki on pieni.

Tutustu AINA-keittiöiden ovien vaihtoon >>

Kalusteovien lisäksi keittiössä on yksi osa, jonka päivittämällä saa aikaa melkein täydellisen ilmeen muutoksen: keittiön tasot. Olisiko tässä elämänvaiheessa kenties aika hemmotella itseään ylellisellä luonnonkivi- tai kvratsitasolla? Vai kaipaisiko lapsitalouden keittiö pientä piristystä edullisella ja helppohoitoisella laminaatilla?

Tutustu AINA-keittiöiden tasovalikoimaan >>

2. Tasot puhtaaksi ja tavarat omille paikoilleen

Ottamalla kodin järjestyksen haltuun ja katsomalla kriittisellä silmällä tavaran määrää, pystyy vaikuttamaan todella paljon esimerkiksi keittiön ilmeeseen. Raikastettu ilme ei välttämättä tarvitse lainkaan suuria remontteja.

Keittiön säilytystilaa päivittämällä tasot saadaan puhtaaksi tavarasta ja tilalle voi miettiä esimerkiksi koriste-esineitä. Kaappeja kannattaa tasaisin väliajoin katsoa sillä silmällä, että onko säilössä olevista tavaroista kaikki sellaisia, joita tarvitsee säilyttää keittiössä.

Keittiön kaappitilaan voi myös tehdä pieniä muutoksia, joilla pystyy vaikuttamaan keittiön toiminnallisuuteen. AINA-keittiöiden asiantuntijoiden avustuksella keittiöön voi suunnitella esimerkiksi esteettiset WingLine-taitto-ovet tai apteekkarinkaapin.

3. Tee kierrättämisestä järjestelmällistä

Kierrättäminen muuttuu koko ajan helpommaksi, kun taloyhtiöt panostavat yhä enemmän kierrättämisen monipuolisuuteen. Bio- ja muovijätteen lajittelun ollessa jo arkipäivää, suomalaisilla talouksissa totutulle suurelle sekajäteastialle on vähemmän käyttöä.

Kodin kierrättäminen kannattaa järjestää siten, että kaikille kierrätettäville artikkeleille on selkeästi omat paikkansa esimerkiksi kaapeissa, lattialla tai eteisen kaapissa. Roskat eivät keräänny ärsyttävästi pitkin keittiön tasoja, kun kierrätettävät asiat ovat sijoitettu siten, että ne on helppo napata matkaan ulos mennessä.

Modernit kierrätysmekanismit ovat olennainen osa tämän päivän keittiösuunnittelua. Niiden avulla helpotat ja tehostat kierrättämistä. Mekanismit muuntuvat moniin tiloihin, sankoja on saatavissa eri koossa, ne ovat kestäviä ja niihin saa kätevät kannet. Sanko kannattaa valita niin, että sitä on helppo kuljettaa ja kätevä puhdistaa.

Lue parhaat vinkit kierrättämiseen >>

4. Katse lattiaan ja seiniin

Perehdy, millaisia esteettisiä sisustus- ja säilytysratkaisuja nykyään on sijoitettavissa lattialle ja seinille. Sopisiko keittiöösi esimerkiksi seinällä roikkuvat kattilat tai lattialle sijoitettavat kauniit kierrätysastiat pulloille ja pahveille?

Perinteisesti suomalaisessa keittiössä ei ole liiemmin panostettu viherkasveihin, mutta esimerkiksi ikkunan läheisyyteen asetettava amppeli tuo kotikeittiöön sisustuskuvista tuttua tunnelmaa.

5. Panosta kunnolliseen valaistukseen

Toimiva valaistus ei pelkästään näytä hyvältä, vaan tekee keittiöstä huomattavasti toiminnallisemman. Pimeinä vuodenaikoina spottivalaistus tasoille, joissa tehdään ruokaa, muuttaa käyttökokemusta keittiöstä täysin.

Nykyään siroilla LED-valaisimilla voidaan tehdä tyylikkäitä ratkaisuja keittiön valaistukseen. Ne saadaan sijoitettua kätevästi kaappien alle lisäämään tasojen valaistusta tai kaappien päälle antamaan katonrajaan kauniin taustavalaistuksen.

Valaistus herättää tilan eloon ja korostaa yksityiskohtia, joten siihen kannattaa panostaa. AINA-ammattilainen ottaa suunnittelussa huomioon sekä ulkonäön että käytettävyyden. Esimerkiksi himmennyksellä työvalosta tehdään helposti tunnelmavalo.

Lue lisää AINA-keittiöiden valaistusratkaisuista >>

Valitse vaihtoehto