Maksuton kalustesuunnittelu AINA-kalusteista haaveilevalle

AINA Kalustesuunnittelussa huomioidaan käyttäjien tarpeet, toiveet ja tyyli. Me AINAssa haluamme tehdä toimivia ja asukkaidensa näköisiä koteja.

AINAn kiintokaluste valikoima on Suomen suurin ja se koostuu kotimaisista, ja laadukkaista sekä millin tarkkuudella mittojen mukaan toteutettavista kalusteista, joiden hinnat ovat aina kohdallaan. AINA-kalusteet eivät ole koskaan tarjouksessa, koska tuotteet on hinnoiteltu suoraan kuluttajaystävällisiksi. AINAlta löytyy upeita ratkaisuja, joiden avulla koko kodin säilytystarpeet saadaan hoidettua yksilöllisesti.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Kalustesuunnittelu pitää sisällään seuraavat asiat:
 • Mittaus ja tarvekartoitus
 • Suunnittelijasi esittelee 3D-havainnekuvat toiveidesi mukaisesta ratkaisusta.
 • Tarjous, joka sisältää budjettilaskelman, josta näet kalustehintojen lisäksi hinnan mahdolliselle asennustyölle.
 • Saat tarkan hinnan unelmiesi ratkaisuille ja tarvittaessa fiksun rahoituksen.
 • Jos varaat ajan etäsuunnitteluun, toimitamme ohjeistuksen, jonka avulla onnistumme yhdessä pitämään palaverin verkon yli vaikka olisit ensikertalainen. Tarvitset vain tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin ja nettiyhteyden.

Kalustesuunnittelu hoituu kotonasi, myymälässä tai etänä verkossa

Valitse tilanteesi mukaan paras vaihtoehto

Kalustesuunnittelu kotonasi

Kotonasi suunnittelun hyvä puoli on siinä, että suunnittelija voi auttaa sinua mittaamisessa, eikä sinun tarvitse välttämättä ottaa etukäteen kuvia tai pohjapiirustuksia. Suunnittelija pääsee myös tarkastamaan, onko vanhassa kalusteratkaisussa materiaaleja, joita voisi käyttää hyväksi uudessa ratkaisussa tai voisitko vaikka myydä vanhan kalusteratkaisun eteenpäin.
Suunnittelija voi ottaa mukaan esitteitä ja mallipaloja eri materiaaleista, mutta myymälässä käymällä pääset näkemään toimivia kokonaisia ratkaisuja.

Kalustesuunnittelu myymälässä

Suunnittelija ohjeistaa sinut mittaamaan kalusteratkaisusi ja ottamaan kuvia, joiden avulla pohja on helppo hahmottaa. Jos sinulla on kotisi pohjapiirrustukset olemassa, ne kannattaa myös ottaa mukaan. Myymälässä pääset tutustumaan laajasti erilaisiin materiaaleihin ja useampiin malliryhmiin, joista voitte poimia parhaat palat suunnitelmaasi.

Kalustesuunnittelu etänä

Kalustesuunnittelu hoituu myös etänä verkon yli tapahtuvassa online-kokouksessa, johon suunnittelijasi lähettää sähköpostiisi kutsun. Tarvitset vain tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja nettiyhteyden. Suunnittelijamme lähettää sinulle helpon ohjeen, jonka avulla online-kokoukseen liittyminen onnistuu varmasti.

Etäsuunnitteluun on hyvä valmistautua kuten myymälässä tapahtuvaan suunnitteluun.

Näin valmistaudut kalustesuunnitteluun

1.VAIHE

Jos kalustesuunnittelu aloitetaan etänä, tarvitsee suunnittelija kuvan tai pohjapiirrustuksen tilasta johon kalusteita suunnitellaan.

2.VAIHE

Mitat ovat myös tärkeät, jos suunnittelusta edetään toteutukseen voidaan tarvittaessa tehdä tarkistusmittaus.

3.VAIHE

Jos teet kalusteremonttia, kannattaa miettiä etukäteen mikä toimi vanhassa ratkaisussa ja mikä taas ei.

4.VAIHE

Jos olet rakentamassa kokonaan uutta, voit miettiä millaisia tapahtumia kalusteratkaisuun liittyy. Mitä tilassa tehdään ja mitä kalusteratkaisussa halutaan säilyttää.

5.VAIHE

Olisiko syytä huomioida esimerkiksi lapset, esteettömyys tai ergonomia?

6.VAIHE

Voit halutessasi hakea valmiiksi inspiraatiokuvia, kuvia kotisi sisustuksesta tai pintamateriaaleista joista pidät. Kerää ideat vaikka sähköpostiin, PowerPoint- tai Word-dokumenttiin. Jos olet tottunut käyttämään Pinterestiä, voit tehdä sinne taulun johon koostat mielestäsi kauniita asioita. Näin suunnittelija saa heti kiinni toiveistasi.

7.VAIHE

Jollei sinulla ole selkeää mielikuvaa, anna suunnittelijan auttaa löytämään sopiva tyyli.

8.VAIHE

Budjettikatto kannattaa myös miettiä etukäteen, sillä AINAlta löytyy laaja materiaalivalikoima, jonka avulla löydämme ratkaisut niin pieneen kuin suurempaankin budjettiin.

 • 1.VAIHE
 • 2.VAIHE
 • 3.VAIHE
 • 4.VAIHE
 • 5.VAIHE
 • 6.VAIHE
 • 7.VAIHE
 • 8.VAIHE

AINA-kalustesuunnittelu takaa tilan toimivuuden

Oman kodin kalustesuunnitteluun kannattaa ottaa aikaa ja valita avuksi kokenut kalustesuunnittelija.

Jos teetät kalusteremonttia vuokra-asuntoon tai myytävään asuntoon, voit antaa huoletta tehtävän AINA-suunnittelijalle. Suunnittelijoillamme on kokemus siitä millaiset kalusteratkaisut palvelevat mahdollisimman pitkään ja sopivat lähes jokaisen makuun, olematta kuitenkaan tylsiä.

Välimatkat, ergonomia ja järjestys – siinä kalusteiden toimivuuden suunnittelun kolme lähtökohtaa.

Toiminnalliset ratkaisut helpottavat arkea, erilaisia mekanismeja on pilvin pimein, joten kun suunnittelija tietää mitä toimintoja tilan tulee tukea, hän osaa suositella sopivia ratkaisuja. Mittavapailla kalusteilla kodin neliöt ja kuutiot saadaa tehokkaasti käyttöön, eikä hukkaneliöitä tai tylsiä turhia tiloja jää. Materiaalivalinnoilla on myös suuri merkitys esimerkiksi siihen miten se kestää likaa, kuumuutta, kosteutta tai näkyykö siinä pöly ja sormenjäljet helposti.

Kun tavaraa, kodinkonetta tai hyllyä ei käytetä, sen ei välttämättä tarvitse olla esillä. Näin kotiin saadaan siistimpi yleisilme. Arki on mukavampaa, kun kaikelle on oma paikkansa.

Ergonomia kannattaa myös huomioida tarkastamalla, onko työtason korkeus käyttäjälleen oikea. Hyödynnä siis rohkeasti AINA-ammattilaisen suunnittelutaidot. Suunnitelma ei maksa sinulle mitään, mutta saat taatusti laadukkaat ratkaisut.