Seuraava

Kotitalousvähennys – tietoa remontin ostajalle

Kotitalousvähennystä voi saada monenlaisista remonttitöistä. Tällaisia ovat muun muassa:

  • keittiön remontointi
  • kylpyhuoneen remontointi
  • muiden huoneiden, kuten makuuhuoneen tai kodinhoitohuoneen remontointi
  • omakotitalon sähkö-, putki- ja kaapelityöt
  • ulkorakennuksien kunnostus ja maalaus
  • turvalukon asennus

Kotitalousvähennystä on myös mahdollista hakea esimerkiksi vapaa-ajan asunnon remonteista. Sijoitusasunnon remontista kotitalousvähennystä ei voi saada.

Kotitalousvähennyksen suuruus

Kotitalousvähennyksen suuruus tarkistetaan vuosittain verottajan toimesta. Vuonna 2023 suoritetuista ja maksetuista töistä myönnettävä kotitalousvähennys määräytyy seuraavasti:

  • Jos ostat työtä ennakonperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä, kotitalousvähennyksen osuus on 40 % työkorvauksesta.
  • Jos palkkaat työntekijän tekemään remonttia, kotitalousvähennyksen osuus on 15 prosenttia maksamastasi palkasta ja palkan sivukuluista.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 on 2 250 euroa ja vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Kotitalousvähennystä lasketaan aina laskulla mainittujen työsuoritteiden arvonlisäverollisesta osuudesta. Materiaalikulujen, tarvikkeiden ja matkakulujen osalta vähennystä ei voi hakea. Muista aina tarkistaa remonttilaskultasi, että työn ja materiaalien osuudet on asianmukaisesti eriteltynä.

On hyvä huomioida, että kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen eli esimerkiksi pariskunnan molempien osapuolien on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Pienempien remonttien osalta vähennystä ei välttämättä kannata jakaa puolison kanssa, sillä tällöin molemmat joutuvat maksamaan 100 euron omavastuuosuuden.

 

Kotitalousvähennys verotuksessa

Kotitalousvähennystä haetaan ilmoittamalla verotukseen teetetyt työt sekä maksetut työkorvaukset. Voit tehdä ilmoituksen helposti OmaVero-verkkopalvelussa. Halutessasi voit myös ladata ilmoituslomakkeen Vero.fi-verkkopalvelusta ja toimittaa täytetyn lomakkeen verottajalle postitse.

Veroilmoitus täytetään ja kotitalousvähennystä haetaan yleensä remontin laskutuksen jälkeisenä vuonna, mutta työn teettäjänä voit myös hakea kuluvan vuoden ennakonpidätysprosentin alentamista kotitalousvähennyksen perusteella. Tällöin muutos tehdään verokorttiisi sinä vuonna, kun maksat vähennykseen oikeuttavat remontit.

 

Muista kotitalousvähennys ja varaa maksuton suunnitteluaika

Voit joko varata keittiösuunnitteluajan tai sopia käynnin lähimpään myymälään. Sivuiltamme löydät myös keittiön- ja remontin ostajan oppaamme, joista saat hyviä vinkkejä remonttisi toteuttamiseen. Lisäksi kannattaa tutustua sivuilta löytyvään trendioppaaseen ja esitteeseen, näiden avulla voit valita sinulle sopivan tyylin vaivattomasti.

Voit myös suunnitella keittiösi itse keittiösuunnitteluohjelmamme avulla ja pyytää sen perusteella tarjouksen uudesta keittiöstäsi.

Valitse vaihtoehto