Seuraava

Toimiva kodinhoitohuone kruunaa kodin

Kodinhoitohuonetta suunnitellessa ei tarvitse tehdä valintaa käytännöllisyyden ja estetiikan välillä. Moderni kodinhoitohuone suunnitellaan vastaamaan kalustukseltaan kodin yleistä ilmettä ja sama sisustus voi toistua esimerkiksi keittiössä, kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Toistuvuus luo harmoniaa sisustukseen, tuoden samalla kauniin yhtenäisyyden koko kotiin.

 

Kodinhoitohuoneen säilytystila

Kodinhoitohuoneen suunnittelussa kannattaa käyttää järkeä ja kohtuutta. Ylimääräinen tila tietenkin lisää mukavuutta, mutta vähempikin on tarpeeksi. Sen sijaan säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa. Kodinhoitohuonetta kannattaakin ajatella sillä silmällä, että tilan avaruudessa voi tehdä kompromisseja säilytystilan riittoisuuden takaamiseksi.

Kodinhoitohuone, jossa on tarpeeksi tilaa, mullistaa kodin järjestyksen ylläpitämisen. Kaapeista kannattaa löytyä tarpeeksi tilaa pyykille, siivousvälineille, pesuaineille, harrastusvälineille ja kausivaatteille.

Talouksissa, joissa esimerkiksi lasten tai omien harrastusten puolesta syntyy paljon pyykkiä, kannattaa ehdottomasti panostaa pyykkihuollon käytännöllisyyteen. Varmista, että kodinhoitohuoneessa on tarpeeksi laskutilaa, jotta puhtaan pyykin viikkaus ja lajittelu helpottuvat. Mieti, miten toteutat pyykinpesun. Sopiiko tilaan paremmin pesutorni vai vierekkäin asetetut koneet joiden päällä on laskutilaa ja yläpuolella säilytystilaa? Voisiko tilaan harkita jopa kuivaavaa pesukonetta?

AINA-keittiöiden tarjoamat WingLine-taitto-ovet erittäin käytännöllinen ratkaisu kodinhoitohuoneeseen, jossa täytyy pystyä availemaan ovia ja liikkumaan samalla. WingLine-taitto-ovet ovat erittäin kätevät ahtaammassakin tilassa. Taitto-ovet soveltuvat niin kaappien oviksi kuin lisäämään tilan estetiikkaa esimerkiksi peittämällä pesutornin. Ovia voi laittaa useampia peräkkäin, jolloin kodinhoitohuoneen sävymaailmasta saa yhtenäisen.

Lue lisää WingLine-mallistosta

 

 

Tuo kodinhoitohuoneeseen käytännöllisyydet, joita juuri sinä tarvitset

Kodinhoitohuone on parhaimmillaan se kodin näkymätön osa, joka pitää huolen muun asunnon siisteydestä ja viihtyvyydestä. Kodinhoitohuonetta käytetään ennen kaikkea kodin siisteyden ylläpitämiseen, joten se kannattaa suunnitella siten, että siellä on mukavaa ja käytännöllistä touhuta.

Inspiroidu AINA-keittiöiden kodinhoitohuonemallistoista

 

 

Mieti valaistusta. Jos kodinhoitohuone on ovellinen, oven kannattaa olla lasitettu, jotta mahdollisimman paljon luonnonvaloa pääsee sisään. Toisaalta pimeisiin vuodenaikoihin myös muun valaistuksen kannattaa olla hyvin toteutettu.

Riittävä pöytätila muuttaa kodinhoitohuoneen yleispäteväksi tarvehuoneeksi. Säilytystilaan voin sijoittaa esimerkiksi työkaluja ja ompelutarvikkeet siltä varalta, kun tavarat ja vaatteet kaipaavat pientä huoltoa. Varmista siis, että tasoille riittää valoa.

 

 

Toimivan kodinhoitohuoneen viimeistelee peili. Kaunis peili on sekä käytännöllinen että toimiva sisustuselementti. Peilin tarpeellisuus korostuu etenkin, jos tilaa käytetään vaatehuollon lisäksi myös laittautumiseen ja pukeutumiseen. Miksipä näitä asioita ei voisi tehdä myös samassa tilassa? Nykyajan valaistut peilit ovat todella kaunis lisäys esteettisen kodinhoitohuoneen sisustukseen.

Tutustu AINA-keittiöiden peileihin täältä

Valitse vaihtoehto