Seuraava

Koti joulukuntoon – kymmenen helppoa ja tyylikästä tapaa luoda kotiin juhlatunnelmaa

Koti joulukuntoon – kymmenen helppoa ja tyylikästä tapaa luoda kotiin juhlatunnelmaa

Joulu on jo ovella, joten on aika laittaa koti joulukuntoon. Tässä kymmenen vinkkiä, kuinka tuot juhlan tunnelmaa kotiisi helposti ja tyylikkäästi vuonna 2023.

1. Joulukuusen koristelu

Kuusen voi tuoda sisään jo hyvissä ajoin ennen aattoa! Vanha perinne on noutaa se vasta aivan joulun alla, mutta mikä estäisi tuomasta kotiin tunnelmaa jo aiemmin? Ei mikään!

Koristele joulukuusi maltilla ja ajattomasti. Tee jotain toisin tänä vuonna piristääksesi joulun sisustusta. Panosta joulukuusen valaistukseen ja hanki koristeeksi tyylikkäitä lasipalloja. Asettelemalla lasipallot hyvin valojen kanssa saat loihdittua hienoja heijastuksia. Voit myös kaivaa vanhat koristeet esiin, sillä tänä vuonna perinteiset ja rustiikkiset joulukoristeet ovat erittäin trendikkäitä.

2. Luontoaiheiset joulukoristeet

Jos et halua kaivaa kaikkia vuosikymmeniä palvelleita joulukoristeita esille, voit asettella muutaman tärkeän koristeen hyvälle paikalle ja panostaa ennemmin luontoaiheisiin koristeisiin. Kävyt, havut, halot ja oljet tuovat aidon suomalaisen joulun tunnelmaa kotiin. Käpyjä voi myös maalata halutessaan. Myös esimerkiksi lyhtyihin on helppo tehdä kauniita ja esteettisiä asetelmia luonnon antimista.

3. Luota hajuaistin voimaan

Sijoittele kotiisi hyviä tuoksuja, jotka muistuttavat juuri sinua joulusta. Nämä voivat olla tuttuja huonekasveja, kuten hyasintti ja amaryllis, tai perinteisiä jouluisia mausteita, kuten kaneli, neilikka, kardemumma ja tähtianis nätisti kippoon aseteltuna. Kuivatut mausteet kipoissa tuovat maanläheisyyttä joulun sisustukseen.

Tuoksut auttavat pääsemään oikeaan tunnelmaan. Keitä glögiä ja anna tuoksun levitä asuntoon, sytytä kynttilät ja käy viltin alle rentoutumaan ja lämmittelemään.

4. Onko mielessäsi ollut jokin kotisi sisustukseen liittyvä muutos? 

Anna itsellesi ja kodillesi kestävä joululahja omaan tyyliisi sopivana. Nyt voisi olla juuri se aika, kun toteutat pitkään mielessä olleen päivityksen esimerkiksi keittiössä tai olohuoneessa. Laaja valikoimamme tarjoaa runsaasti valinnanvaraa. Tutustu AINA-keittiöihin ja varaa itsellesi maksuton suunnitteluaika.

5. Keskity jouluiseen askarteluun

Anna joulun palvella ennemminkin rauhoittumisen motivaattorina kuin kiireen ja stressin luojana. Tee jotain omin käsin ja keskity luomiseen.

Siivoussangolla ja vedellä saa aikaan hienoja jäälyhtyjä. Täytä sanko vedellä ja vie se ulos. Anna reunojen jäätyä sisäpuolelta parin senttimetrin verran ja kaada loput vedet pois. Irrota lyhty sangosta koputtelemalla. Käpyjen kerääminen ja koristelu yhdessä esimerkiksi lasten kanssa on myös mukava koko perheen sisustuspuuha.

6. Ota kausivalot haltuun uudella tavalla

Mieti, voisiko valoja asettaa kotiin muuallekin kuin ikkunaan ja parvekkeelle? Ehkä jokin tuttu ja turvallinen joulukoriste voisi saada uuden ilmeen LED-valoilla tuunattuna. Valot sopivat hyvin myös lyhtyihin ja muihin lasisiin astioihin.

Eikö olisikin tunnelmallista, jos kotona valaistukseksi riittäisi tarkoin asetellut kausivalot ja talven pimenevinä iltoina voisit sammuttaa kaikki kattovalot? Niksi sopii myös ajan hengessä energiansäästökeinoksi!

7. Luo itsellesi sopiva joulusauna

Sauno kynttilän valossa ja lisää löylyveteen joulutuoksua. Osta torilta vasta – tai vihta, kuinka ikinä sitä kutsutkaan, ja nauti saunomisesta täysillä. Kaikkia joulun perinteitä ei tarvitse ahtaa yhdelle päivälle, vaan joulusaunasta voi nauttia moneen kertaan jo ennen varisnaista h-hetkeä.

Viileä suihku löylyjen välissä ja saunan päätteeksi jättää raikkaan olon. Tietenkin lopuksi täytyy kääriytyä kylpytakkiin ja vetää villasukat jalkaan.

8. Tuo joulun odotus keittiöön

Näkisitkö itsesi keittelemässä perheesi ja ystäviesi kanssa herkullista glögiä uudessa keittiössä? Tutustu AINAn palveluvalikoimaan ja uusi keittiö voi olla sinun jo heti ensi jouluna.

Jätä tänä jouluna valmiit glögit kaupan hyllylle ja etsi netistä tai kysy kaverilta herkullisen itse tehdyn glögin resepti. Syksyllä kerätyt mustaherukat kannattaa nyt viimeistään laittaa mehuksi. Kokeile myös yhdistää tuttuja ainesosia! Jos kaipaat hieman erikoisempaa joulun ruokaperinnettä keittiöösi, niin esimerkiksi graavilohi on erityisen herkullista piparjuurilevitteen kera.

9. DIY joulukalenteri

Anna joulukalenterille uusi merkitys ja askartele lapsen kanssa persoonallinen kalenteri. Vinkki: tehkää jokaiselle päivälle oma pussukka ja ripustakaa pussukat seinälle. Jokaiseen pussiin tulee paperikarkki ja paperin pala, jossa on lause, jota lapsen täytyy jatkaa. Näin tuot mukaan oppimista myös joulukalenterin luukkujen avaamiseen.

Teemana voi olla esimerkiksi pienen tontun seikkailut. Lauseista kasataan jouluaattona tarina, jonka lapsi voi kertoa isovanhemmilleen tai joulupukille.

10. Pitäkää kavereiden kanssa rennot pikkujoulut

Jokainen voi miettiä omalta osaltaan, mitä haluaisi tuoda tarjolle yhteiseen illanviettoon. Unohtakaa väkitungoksiin meneminen ja rauhoittukaa nauttimaan herkuista, seurasta ja peleistä ystävien kesken.

Jos aikaa on enemmän, pakatkaa eväät ja glögit matkaan ja suunnatkaa laavulle. Retken jälkeen kannattaa tietenkin suunnata saunaan lämmittelemään ja sen jälkeen rentoon yhteiseen illanviettoon.

Valitse vaihtoehto