Seuraava

10 vinkkiä keittiön freesaukseen

10 vinkkiä keittiön freesaukseen – uudista keittiösi ilme helposti ja edullisesti ilman täyttä remonttia

Haaveiletko uudesta keittiöstä, mutta budjetti tai aikataulut eivät salli täyttä remonttia? Ei huolta, on paljon mahdollisuuksia freesata kodin tärkein huone uuteen uskoon nopeasti, helposti ja pienillä kustannuksilla. Kokosimme 10 vinkkiä kevytremonttiin, joka onnistuu jo parissa päivässä!

1. Ovien vaihto vanhoihin kalusterunkoihin

Jos keittiösi rungot ovat edelleen hyväkuntoiset ja vain pinnat ovat kuluneet, voit helposti päivittää tilan ilmeen vaihtamalla vain kaappien ovet. AINAn mittatilaustyönä millimetrin välein valmistettavat kalusteovet sopivat minkä tahansa rungon kanssa yhteen.

 

2. Vaihda kaappien ja laatikostojen vetimet

Vedinten vaihtaminen kaapinoviin ja laatikostoihin on helppo ja edullinen tapa muuttaa keittiön tyyliä ja tunnelmaa sekä tuoda asukkaan omaa persoonaa esille. AINAn valikoimasta löydät sekä modernia että perinteistä tyyliä edustavat vetimet.

 

3. Uudista ylä- ja alakaappien välitila

Välitilan eli keittiön ylä- ja alakaappien välisen tilan uudistaminen tekee ihmeitä tilan ilmeelle. AINAn valikoimasta löydät jokaiseen tyyliin ja budjettiin sopivat välitilalevyt, joiden avulla keittiön ilme raikastuu kertaheitolla. Välitilalevyn voit asentaa myös esimerkiksi nykyisen laatoituksesi päälle, ilman suurempia purkuremontteja.

 

4. Raikasta keittiön ilmettä uudella työtasolla

Keittiön työtaso luo tilan yleisilmeen, joten sen uudistaminen raikastaa keittiön ilmettä merkittävästi. AINAn valikoimasta löytyy tasoja eri budjeteille ja erilaisten talousten tarpeisiin. Onko valintasi käytännöllinen ja helppohoitoinen laminaattitaso, luonnollinen ja ajaton puutaso tai kenties kivitaso?

 

5. Keittiöstä toiminnallisempi säilytysratkaisuilla

Usein remonttihaaveet heräävät, kun keittiön toiminnallisuudet eivät vastaa asukkaidensa tarpeita. Keittiön toimivuutta voi parantaa pienillä toimenpiteillä. Hyllykaapit voi muuttaa laatikostoiksi mittamuuntuvien laatikoidemme avulla, ilman että uusia runkoja tarvitsee vaihtaa vanhojen tilalle.

Mikäli keittiösi laatikostot ovat sotkuiset ja niistä on vaikea löytää etsimänsä, hanki elintarvikkeille omat säilytyspurkit ja nimitarrat. Järjestelemällä purkit omille paikoilleen kaappeihin ja laatikostoihin, tarvitsemansa on helpompi löytää ja yleisilmeestä saa siistin.

Jos taas keittiön tasot lainehtivat tavaroista eivätkä ne mahdu kaappiin, on hyvä hetki käydä kaapit läpi ja heittää pois pilaantuneet elintarvikkeet tai tarpeettomat tavarat. Näin kaappeihin saa lisää tilaa työtasolla seilaavia tavaroita varten. Hyvä vinkki on myös asentaa kaapinovien sisäpuolelle tai välitilan seinään koukkuja, jotka helpottavat eniten tarvittavien keittiövälineiden löytämistä ja käyttämistä.

 

6. Kierrätyspiste kuntoon

Etenkin vanhempien asuntojen tai talojen kierrätysjärjestelmä ei välttämättä ole nykytarpeiden mukainen, ja kierrätyspisteen joutuu ulkoistamaan roskakaapin ulkopuolelle. Uudista roskakaappi useammasta astiasta koostuvalla jätevaunulla, tai hanki sisustukseen sopiva kierrätyspiste keittiöön.

 

7. Lisää työskentelytilaa siirrettävällä aputasolla tai saarekkeella

Työskentelytilan puute saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia etenkin pienessä keittiössä. Siirrettävä aputaso on kätevä ratkaisu tuomaan lisää työskentelytilaa kiinteiden keittiötasojen lisäksi. Mikäli taas kodin tila antaa myöten, saa vanha keittiö täysin uuden ilmeen lisäämällä saarekkeen ovien vaihdon yhteydessä.

 

8. Kodinkoneet vaihtoon

Hyvin toimiva kodinkoneita ei kannata vaihtaa. Mikäli ne ovat kuitenkin tulleet tiensä päähän, voi uusien kodinkoneiden avulla keittiön ilmettä uudistaa. Oletko modernin ja skandinaavisen designin ystävä vai haluaisitko keittiöösi mieluummin retrohenkiset kodinkoneet?

 

9. Valaistus kuntoon

Uudista keittiösi valaistus uusilla valaisimilla. Valaistus herättää tilan eloon ja korostaa yksityiskohtia, mutta sen avulla keittiöön saadaan tärkeää työvaloa ruoanlaittoa varten. Valaistus kannattaa suunnitella niin, että se on mahdollisimman monikäyttöinen. Esimerkiksi himmennyksellä työvalosta tehdään helposti tunnelmavalo.

 

10. Vaihda keittiön sisustus vuodenaikojen mukaan

Edullisin ja helpoin ratkaisu muuttaa keittiön ilmettä on vaihtaa keittiön sisustusta vuodenaikojen mukaan. Keväisin mieli ja lisääntyvä valo kaipaavat kaverikseen vaaleutta ja raikkaita värejä, kesäisin taas esimerkiksi pellava, kesäkukat ja kirkkaat sävyt valtaavat sisustuksen. Syksy tuo mukanaan ruskan sävyt ja kynttilät, kun taas talvisin tunnelmoidaan joulun punaisessa ja tummempien sävyjen syleilyssä.

Valitse vaihtoehto