Seuraava

Perinteistä ja modernia tyyliä uudiskohteessa

Katri ja Janne Kivilahti

Katri ja Janne Kivilahti valitsivat omakotitalonsa kalusteiden toimittajaksi AINA-keittiöt. Kyseessä oli pariskunnan itsensä suunnittelema ihastuttava uudiskohde. AINA toimitti yksilölliset kalusteet niin keittiöön, kodinhoitohuoneeseen kuin WC:hen.

“Yksi syy siihen, miksi valitsimme AINAn, oli nopea toimitusaika. Omakotitaloa rakentaessa on vaikea arvioida ennalta milloin mikäkin asia valmistuu. Nopea toimitusaika mahdollisti sen, että pystyimme tekemään tilauksen vasta siinä vaiheessa, kun tiesimme, milloin pääsemme asentamaan kalusteita.”

Katrilla ja Jannella oli alusta alkaen selkeä näkemys lopputuloksesta. Visiota heidän kanssaan lähti toteuttamaan AINA Kuusamon myymälän suunnittelija Petra Mustonen.

Keittiössä, joka on U-mallinen, hyödynnettiin useita toiminnallisuutta parantavia mekanismeja. Toinen kulmakaapeista esimerkiksi liikkuu sulavasti Lemans-mekanismin ansiosta, ja toinen kulmakaappi puolestaan on karuselli, jossa ovet menevät rungon sisään ja pyörivät karusellin mukana. Toiminnallisuus helpottaa keittiön käyttöä.

“Arki keittiössä on sujunut todella luontevasti. Siihen vaikuttaa tarkka suunnittelu, jossa otettiin huomioon juuri meidän henkilökohtaiset tarpeemme.”

Kokonaisuuden keittiössä kruunaavat maalatut peiliovet, välitilan kirkas lasi sekä upea, talon hengen mukainen leivinuunitakka. Tuloksena syntyi yksilöllinen uudiskohde, jossa moderni ja perinteinen kohtaavat.

“Parasta keittiössä on kuitenkin tilan paljous. Halusimme mahdollisimman paljon säilytystilaa, ja sitä saatiinkin – jopa niin paljon, että kaikki tila ei ole edes vielä käytössä.”

Avarassa ja omannäköisessä keittiössä on mukava viettää aikaa ja laittaa ruokaa, aivan kuten keittiössä kuuluukin.

Kodinhoitohuoneessa arkea helpottavat muun muassa silityslauta ja pyykkikorit, jotka ovat kaikki ulosvedettäviä.

“Ulosvedettävät ratkaisut toimivat. Niitä on sijoitettu tasojen alle, ja tilaan tarvittiin vain yksi korkea kaappi siivoustarvikkeille. Tämän johdosta kodinhoitohuoneen yleisilme on kevyt.”

Kaikkien huoneiden tasot ovat laminaattia. Siihen päädyttiin sen helppohoitoisuuden vuoksi. Laminaattitasot eivät kaipaa samanlaista hoitoa kuin esimerkiksi puutasot. Sama tasomateriaali luo myös yhtenäisyyttä eri tilojen välille.

“Halusimme keittiöön ja WC:hen perinteisempää tyyliä, kun taas kodinhoitohuoneeseen puolestaan modernimpaa. Valittu tasomateriaali sopii molempiin tyyleihin.”

Kivilahdet kehuvat yhteistyötä AINAn ja Kuusamon myymälän suunnittelijan Petra Mustosen kanssa.

“Kaikki oli helppoa ja joustavaa!”

Tutustu lopputulokseen

Valitse vaihtoehto