Skip links

Keittiön hinta

Etusivu / Keittiö / Keittiön hinta

Hintaesimerkkejä AINA-keittiöistä

Esimerkkejä AINAn keittiömallien hinnoista. 💎 Esimerkkien alapuolelta pääset myös lukemaan mikä vaikuttaa keittiön hinnan muodostumiseen.

L-malliset keittiöt

Katso L-mallisten keittiökokonaisuuksien esimerkkihinnat.

Katso hinnat

I-malliset keittiöt

Katso I-mallisten keittiökokonaisuuksien esimerkkihinnat.

Katso hinnat

Mistä keittiön hinta koostuu?

1. Keittiön muoto

Keittiön toiminnallisuuteen vaikuttaa luonnollisesti keittiön muoto. Jos olemassa olevan keittiön muoto halutaan muuttaa, se tarkoittaa usein myös sähkö- ja viemäröintiöitä. Suuremmat sähkö- ja viemäröintityöt lisäävät luonnollisesti keittiön hintaa. Suunnittelussa kannattaakin miettiä, haluaako säilyttää esimerkiksi L-muotoisen keittiön vai kenties muuttaa keittiön pohjaa niin, että kaikki toiminnot löytyvät yhdeltä sivulta I-muodossa. Jos pohjan muutos ei ole sinulle oleellinen muutos, säästät paljon miettimällä toiminnallisuudet jo olemassa olevan keittiön muotoon.

2. Keittiön materiaalivalinnat

Materiaalivalinnoilla suuri merkitys keittiön hinnassa. Toiset materiaalit eivät ole absoluuttisesti parempia kuin toiset, vaan materiaalit kannattaa valita sen mukaan, millaisia käyttöominaisuuksia tarvitset omaan keittiöösi.

Keittiön tasot ja niiden materiaalit

Keittiön tasoja on tarjolla jokaiseen hintaluokkaan. Usein arvokkaampia materiaaleja ovat esimerkiksi graniitti- tai kvartsitasot, joiden hinta voi olla nelin-viisinkertainen verrattuna esimerkiksi laminaattiin. Jos haluaa löytää näyttävän tason, myös laminaattitasoissa on nykyisin lukuisia erilaisia pintoja tarjolla, joista voit valita tyyliisi sopivan. Myös laminaattien käyttöikä on varsin pitkä, ja se on materiaalina helppohoitosta.

Keittiön ovet ja niiden materiaalit

Keittiön kaapistot ja niiden materiaalit vaikuttavat niin ikään keittiön lopulliseen hintaan. Kaapistoja ja erilaisia keittiön ovia löytyy myös monenlaisista materiaaleista, tyyleistä sekä hintaluokasta. Myös keittiön koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaapistot lopulta tulevat maksamaan.

3. Toiminnalliset mekanismit

Keittiökalusteisiin saa nykyisin myös monenlaisia toiminnallisia mekanismeja. Myös nämä erilaiset, arkea helpottavat mekanismit maksavat. Kannattaa kuitenkin punnita myös niiden käyttöarvo ja ottaa selvää erilaisista vaihtoehdoista. Mekanismit lisäävät usein toiminnallisuutta, ja voivat helpottaa tilaratkaisujen suunnittelussa suuresti.

4. Kodinkoneet

Kodinkoneet vaikuttavat keittiön hintaan myös merkittävästi. Kuinka kattavan kodinkonepaketin tarvitset? Etenkin kodinkoneiden kohdalla kannattaa miettiä, kuinka intohimoinen kokkaaja on – jos ruoanlaitto on todella harrastuksesi, voi olla perusteltua panostaa kodinkoneisiin. Päinvastaisessa tapauksessa standarikodinkoneet voivat palvella loistavasti, ja tällöin myös rahaa säästyy.

5. Keittiön kalusteet ja yksityiskohdat

Keittiökalusteet kuten rungot, altaat, hanat ja listat vaikuttavat keittiön hintaan. Budjettiin kuuluvat niin ikään myös pienosat, kuten pidikkeet, koukut, vetimet, ritilät ja erilaiset kiinteät telineet. Myös kaikki pienosat on hyvä asennuttaa ammattilaisella, jollei itseltä löydy tähän taitoa.

6. Kaakelointi, lattia- ja välitilan työt

Keittiön viimeistelyyn kuuluvat olennaisesti kaakelointi, välitilat ja laatoitustyöt. Niin ikään tässä hintaan vaikuttavat niin materiaali kuin siihen kuuluva asennustyö. On hyvä ottaa huomioon, että joskus pienetkin kaapiston muutokset tai pöytätason vaihtaminen voivat vaatia myös laattojen ja lattian muutostarvetta. Ammattilaiset osaavat kuitenkin laskea tällaisetkin työt keittiön hintaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan.

7. Asennustyöt

Materiaalien lisäksi itse asennustyöt ovat osa keittiön hintaa. Keittiöremonttiin kuuluu yleensä myös putki- ja sähkötöitä. Ne ovat kuitenkin silloin pieni kulu, jollei remontin yhteydessä tehdä suurempia muutoksia sähköihin ja putkistoihin.

Ammattilainen osaa asentaa keittiön eri osat turvallisesti, ja tällöin ei tarvitse huolehtia mahdollisten korjaustöiden taloudellisesta riskistä. Ammattilainen osaa myös antaa keittiöremontille tarkan aika-arvion ja ottaa huomioon kaikki eri työvaiheet, jolloin työn hinta on myös paremmin tiedossa.