Seuraava

Musta keittiö trendaa edelleen – inspiraatiota upeisiin mustiin keittiöihin

Musta keittiö mahdollistaa luovia ratkaisuja keittiön suunnittelussa. Hallitsevana värinä musta on elegantti ja tarjoaa tilaisuuden näyttäville yksityiskohdille. Ammattimaisesti suunniteltu musta keittiö sopii erityisesti avoimen ratkaisun tiloihin, joissa sillä on näyttävä rooli tilan yleisilmeen viimeistelyssä.

 

Musta keittiö on moderni klassikko

Musta keittiö löysi tiensä keittiöremonttien valtavirtaan 2010-luvulla ja on sen jälkeen pitänyt pintansa yhtenä suosituimpana ratkaisuna aina tähän päivään saakka. Eikä ihme. Suomalaisissa keittiöissä valkoinen väri on dominoinut vuosikymmenien ajan, ja harppaus toiseen ääripäähän on vaikuttanut olevan juuri se, mitä ihmiset ovat keittiöilleen kaivanneet.

Ensin mustaa lähdettiin kokeilemaan korostevärinä keittiön eri osissa. Markkinoilla nähtiin mustia kodinkoneita ja esimerkiksi pöytäryhmässä saatettiin yhdistellä mustaa ja puun eri sävyjä. Mustalla värillä nähtiin kuitenkin valtava potentiaali keittiön hallitsevana värinä ja tänä päivänä AINA-keittiöt suunnittelee ja toimittaa Suomen suosituimpia mustia keittiöitä.

Musta keittiö on todellinen mahdollisuus rikkoa rajoja. Tuomalla mustan värin keittiöön saat antaa luovuudelle vallan, sillä musta keittiö viestii muita värejä paremmin omistajansa halusta suunnitella kotiaan persoonallisella otteella. Mustan keittiön suunnittelussa korostuu ennen kaikkea sen rooli koko kodin yhtenäisen ilmeen kulmakivenä.

Musta keittiö ja puupinnat

Yksi vuosien saatossa remontoijien suuressa suosiossa ollut mustan keittiön ratkaisu ovat olleet puiset yksityiskohdat. Puupinnat, kuten koivu, tammi ja pähkinä, nousevat mustassa keittiössä kauniisti katsojan silmiin. Yhdessä musta ja puunsävyt muodostavat uskottavan, mutta lämpimän kokonaisuuden.

Puiset tasot ovat kauniita ja luonnollisia, mutta ne vaativat ylläpitoa ja huoltamista. Huolellinen käsittely kuten säännöllinen öljyäminen ja ajoittainen hiominen saa puiset tasot pysymään pitkään erittäin hyvälaatuisina ja siisteinä.

Tutustu tarkemmin AINA-keittiöiden tasovalikoimaan >>

Puiset elementit toimivat mustassa keittiössä hillittyinä yksityiskohtina tai mustan kanssa yhteistyössä esimerkiksi kaappien ovissa. Puisten yksityiskohtien tuominen keittiön kiinteisiin osiin avaa oven myös persoonalliselle keittiön koristelulle. Näkyville tarkoitetut koristeet kuten puinen veitsiteline, hedelmäkori ja kukkaruukut viimeistelevät näyttävän kokonaisuuden.

Yksityiskohdat mustassa keittiössä

Musta keittiö on upea ja vaikuttava kokonaisuus, josta huokuu kodin omistajan tyyli. Musta keittiö voi olla kokonaan musta tai siellä voi hieman leikitellä pienillä yksityiskohdilla.

Keittiön voi viimeistellä kokonaan mustaksi asentamalla mustan pesualtaan, mustan hanan, mustat vetimet ja mustat kodinkoneet tasojen ja kaapistojen lisäksi. Tyypillisesti selkeälinjaista mustaa keittiötä suunnitellessa kodinkoneet integroidaan mukailemaan kaapistoa.

Toisaalta mustassa keittiössä pienet yksityiskohdat toimivat monia muita keittiöitä paremmin. Kullattu hana korostaa mustasta syntyvää eleganssia ja arvoa entisestään. Lisäämällä useamman kuin yhden samaa linjaa noudattavan detaljien, keittiö saa arvokkaan näköisen viimeistelyn.

Mustassa keittiössä toimii erinomaisesti myös harkitusti sijoitetut korostusvalot ja lasiset hyllyt. Lasi lisää tilan ilmavuutta ja harkitusti sijoitetuilla valoilla voidaan tummassa ympäristössä tuoda esille valittuja kohtia, joihin katseen halutaan kiinnittyvän.

Musta keittiö kestää aikaa

Musta väri on osoittautunut aikaa kestäväksi valinnaksi. Se ei ole vain ohimenevä trendi, vaan moderni klassikko, joka säilyttää viehätyksensä vuosien varrella. Mustan värin ajattomuus on ilmeinen, ja sen yhdistäminen erilaisiin materiaaleihin ja yksityiskohtiin tekee siitä monipuolisen valinnan.

Musta keittiö palvelee erinomaisesti erilaisia sisustustyylejä. Se sointuu kauniisti niin valkoisen, puun ja metallin sävyjen kanssa. Sen minimalistinen ja tyylikäs ilme säilyy pitkään ja ylläpitää kodin arvoa.

Mustan keittiön materiaalit pystyy valitsemaan AINA-keittiöiden laadukkaasta ja kotimaisesta tuotevalikoimasta. AINA-keittiöt valmistetaan Lapinlahdella juuri sinun tarpeidesi mukaan, millin tarkkuudella.

Suunnittele musta keittiö ammattilaisen avulla

Mustan keittiön suunnittelu vaatii harkintaa ja ammattitaitoa, jotta lopputulos on täydellinen. Ammattilaisen avulla voit varmistaa, että kaikki yksityiskohdat, kuten materiaalit, värit, ja valaistus toimivat saumattomasti yhdessä.

Ammattisuunnittelija osaa myös ottaa huomioon tilan ergonomian ja toiminnallisuuden, jotta keittiö ei ole pelkästään tyylikäs, vaan myös käytännöllinen ja helppokäyttöinen.

Konsultoimalla ammattilaista voit varmistaa, että mustasta keittiöstäsi tulee juuri sellainen kuin olet aina unelmoinut. AINA-keittiöiden ammattilaisten kokemus ja näkemys auttavat sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan mieleisesi mustan keittiön.

Varaa itsellesi maksuton suunnitteluaika tai pyydä tarjous >>

Valitse vaihtoehto