Seuraava

Mikä on keittiön paras tasomateriaali? Näin valitset juuri sopivan materiaalin keittiöösi

Keittiön työtasojen materiaaleja valitessa kannattaa huomioida käyttötarkoitusta, sillä materiaalit vaikuttavat paljon sekä keittiön elinkaareen että ulkonäköön. Erilaiset käyttötarkoitukset suosivat eri tasomateriaaleja. Kiireellistä elämää viettävän lapsiperheen mieleen on varmasti helposti siivottava keittiö, kun taas runsaasti ruokaa laittavalle lämmönkestokyky ja tasojen kulumattomuus ovat usein suurimpia valtteja. Trendikkyys edellä kulkevalle keittiön tulee puolestaan sopia ennen kaikkea kodin sisustukseen. Paras keittiön tasomateriaali on juuri sellainen, joka palvelee käyttötarkoitusta.

Millaisia materiaalivaihtoehtoja keittiön tasoille olemassa? Tässä blogiartikkelissa saat vinkkejä tasomateriaaleihin liittyen. Löydät lisää inspiraatiota ja vinkkejä materiaalien valintaan ilmaisesta tason valinta -oppaastamme.

 

Terästasot miellyttävät ammattikokkeja

Jos haluat panostaa kestävyyteen ja näppäryyteen enemmän kuin näyttävyyteen, niin teräs on erittäin varteenotettava vaihtoehto keittiön tasomateriaaliksi. Materiaalina teräs on edullinen valinta, joka soveltuu niin modernin tyylin sisustukseen kuin myös runsaaseen ruoanlaittoon. Teräs on myös helposti ylläpidettävissä, hygieeninen ja sen lämmönkestokyky on erinomainen.

Koetko normaalin teräksen liian tylsäksi? Kuvioidussa teräksessä, StalaTexissä, yhdistyvät teräksen erinomainen kestävyys, vahvuus ja laatu sekä kauniit, modernit kuvioinnit. Ihanat geometriset ja luonnonläheiset StalaTex-kuosit sopivat piristämään keittiön tasoja. Löydät valikoimastamme useamman skandinaaviseen kotiin sopivan vaihtoehdon.

 

Edullinen laminaatti helpottaa siivousta ja luonnonläheisellä massiivipuulla keittiö kaunistuu hetkessä

Laminaattitasot käyvät moneen eri tilaan ja ne on helppo pitää puhtaana. Laminaatti on tasomateriaaleista edullisin ja pysyy helposti siistinä pelkän yleispuhdistusaineen avulla. Tasot eivät kuitenkaan kestä kuumuutta kovinkaan hyvin, joten patojen ja kattiloiden alle kannattaa aina laittaa suoja.

Löydät valikoimastamme useita laminaattisia tasomateriaaleja, joiden trendikkäät kuosit jäljentävät laadukkaasti niin kvartsia kuin puisiakin materiaaleja.

Massiivipuutasot keittiössä saavat tunnelmasta luonnonläheisen ja lämpimän. Puu on oiva valinta niin pieniin keittiön yksityiskohtiin ja esimerkiksi maalaisromanttisesta keittiöstä haaveilevalle.  Puiset tasot ovat trendikkäitä, mutta ne vaativat säännöllistä ylläpitoa ja huomiointia. Ylläpidon, kuten öljyämisen ja joskus jopa hiomisen myötä puiset tasot saadaan kuitenkin pysymään erittäin pitkään hyvälaatuisina ja siisteinä.

 

Todella runsaaseen ruoanlaittoon ja ylelliseen ilmeeseen sopivat kiviset tasot

Runsasta keittiön käyttöä kestävät etenkin kiviset tasomateriaalit, kuten graniitti, kvartsi ja marmori sekä keraamiset tasot. Näiden materiaalien lämmönkestokyky on erinomainen ja ruoanlaittaja voikin huoletta nostaa lämpimiä kattiloita, vuokia ja patoja keittiön tasoille touhutessaan. Kiviset ja keraamiset tasot ovat todella helppoja puhdistaa ja ne pysyvät pitkään hyväkuntoisina. Runsaasti ruokaa laittava haluaakin puuhata keittiössään ilman liiallista huolta tasojen kulumisesta tai tahraantumisesta.

 

Ylellinen ja esteettinen keittiö graniitilla ja kvartsilla

Jos kaipaat ylellistä ja esteettistä, mutta kestävää keittiötä, on graniitti silloin ehdoton ykkösvalinta. Graniitti kestää naarmut, kolhut ja muut runsaan ruoanlaiton aiheuttamat kulumat. Hiottu graniitti heijastaa kauniisti valoa, saaden pienenkin keittiön tuntumaan avarammalta ja valoisammalta.

Kvartsi on harvinaisempi, mutta hyvin kaunis näky keittiön pinnoilla. Kvartsiset tasot kestävät miltein ikuisesti käyttöä ja osumia, ja kvartsi onkin timantin jälkeen kovin raaka-aine maailmassa. Kvartsisia tasoja on mahdotonta tahrata ja ne kestävät myös kemiallisia vaikutuksia erinomaisesti, eivätkä tasot vaadi huoltamista.

Saat keittiöstä erittäin uniikin hyödyntämällä graniittia tai kvartsia materiaalina esimerkiksi yksittäisillä tasoilla, siinä missä laajemmin hyödynnettynä ne tarjoavat kestävyyttä ja pysyvyyttä.

 

Ekologiset luonnonkiviset tasot keittiöön ja näyttävät mutta reilun hintaiset keraamiset tasot 

Luonnonkiviset materiaalit kestävät runsaasti käyttöä ja kulumia. Ne ovatkin oiva vaihtoehto niin minimalistisesti, luonnonläheisesti kuin myös modernisti sisustetun keittiön kaunistajaksi. Helppohoitoinen luonnonkivi on myös ekologinen valinta, sillä sen louhinta ja työstäminen muotoonsa tapahtuu mekaanisesti ilman kemikaaleja.

Löydät meiltä useamman upean vaihtoehdon luonnonkiviselle tasomateriaalille aina ylellisistä tummista sävyistä maanläheisisiin sekä kauniisiin murrettuihin sävyihin. Yhdistä luonnonkiveä esimerkiksi puun tai mustan kanssa, niin saat luotua erittäin ylellisiä katseen vangitsevia kokonaisuuksia.

Keraamiset tasot ovat ympäristöystävällisiä ja ne tarjoavat keittiöön kestävyyttä ja kauneutta. Keraamisten tasojen lämmönsietokyky on erinomainen, ne eivät tahriinnu ja niiden ylläpito on hyvinkin vaivatonta. Keraamiset tasomateriaalit ovat myös huomattavasti edullisempia kuin kiviset materiaalit.

 

Paras tasomateriaali vastaa juuri sinun tarpeitasi

Kaikkiin tarpeisiin on olemassa useita eri vaihtoehtoja sovellettavaksi, oli tyylisi sitten maalaisromanttinen tai modernia loft-sisustamista huokuva. Tasomateriaaleja valittaessa tärkeintä on, että ne sopivat keittiösi käyttötarpeisiin. Valikoimamme lukuisat vaihtoehdot tarjoavat sinulle kuitenkin onneksesi valinnanvaraa, jonka avulla pääset luomaan keittiöstäsi juuri sellaisen, kuin olet toivonut ja mikä tärkeintä, saat sen vastaamaan omia yksilöllisiä tarpeitasi.

Varaa kanssamme suunnitteluaika ja ota ensimmäinen askel kohti haaveidesi keittiötä. Ota yhteyttä täällä.

Valitse vaihtoehto