Seuraava

Keittiön tasomateriaalit – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Keittiön tasomateriaalit – Mitä keittiön eri tasomateriaaleista kannattaa tietää?

Tasot luovat keittiön yleisilmeen, mutta mitä erilaisista keittiön tasomateriaaleista kannattaa tietää? Kokosimme tähän artikkeliin tietoa kaikista valikoimassamme olevista keittiön työtasoista. Millaisia ominaisuuksia eri tasoilla on ja miten niitä kannattaa ylläpitää? Kerromme myös, millaisiin elämäntyyleihin ja talouksiin kukin taso voisi sopia. Meiltä voit ladata itsellesi myös ilmaisen tason valinta -oppaan.

 

Edullinen ja käytännöllinen laminaattitaso keittiöön

Jos arvostat keittiössäsi käytännöllisyyttä ja helppohoitoisuutta, laminaattipinnat ovat suoraviivainen valinta. Laminaatti on pintamateriaaleista edullisin ja sopii erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheille, joissa keittiön tasot ovat kovalla käytöllä.

Laminaattitasojen laajasta valikoimasta on helppoa löytää juuri se itselleen mieluisin malli. Oli mieltymyksesi sitten hillityn yksivärisessä tasossa tai luonnonsävyjä mukailevassa tyylissä. Laminaattitasot sopivat hyvin talouteen, jossa harrastetaan nopeaa siivoamista, sillä ne pysyvät siistinä pelkällä yleispuhdistusaineella.

Laminaattitasot eivät kuitenkaan kestä kovin hyvin kuumaa, joten patojen ja kattiloiden alle on hyvä aina laittaa suoja. Lisäksi leikkuualustana laminaattia ei kannata käyttää, jotta pintaan ei pääse syntymään naarmuja.

Luonnollinen, ajaton ja hoitoa vaativa massiivipuutaso keittiöön

Massiivipuutasot houkuttelevat luonnollisuudellaan ja puun lämpimät sävyt tarjoavat hyvää kontrastia keittiön värimaailmaan. Puupinnat ovat kelpo valinta ihmiselle, joka nauttii kotinsa huoltamisesta ja laittamisesta. Syyssiivouksen yhteydessä voi ottaa aikaa huolelliseen puutasojen käsittelyyn.

Pehmeänä materiaalina puu on anteeksiantavainen iskuille ja kolhuille, mutta huomioitavaa on, että heikosti käsitelty puutaso on herkkä imemään itseensä kosteutta. Siispä huolla massiivipuutaso hyvin ja säännöllisesti.

Ylevä ja helppohoitoinen kivitaso keittiöön

Kivitasoissa yhdistyy luonnonmateriaali, modernius ja helppohoitoisuus. AINAn tasovalikoimissa olevat tummat graniitit antavat keittiölle vakuuttavan ja laadukkaan ilmeen sekä ovat tiiviin rakenteensa ansiosta erittäin helppoja pitää siisitinä. Lisäksi graniitti kestää niin hyvin kuumaa, että sen päälle voi laskea vaikka vuoan suoraan uunista.

Suomessa on yleistymässä myös teollisesti käsitellyt kivimateriaalitasot, kuten kvartsi ja keramiikka. Niitä yhdistää luonnonkiveä monipuolisemmat kuvioinnit ja käytännössä täysi resistanssi nesteitä vastaan. Kvartsilla suositellaan käytettävän alusia kuumille astioille, mutta keramiikka kestää kuuman aivan yhtä hyvin kun luonnonkivi.

Keittiömestarin valinta: Terästaso keittiöön

Puhutteleeko sinua kuitenkin enemmän ihan silkka käytännöllisyys ja kestävyys? Silloin ratkaisu on keittiön tasot ruostumattomasta teräksestä. Teräspinnoilla kodin keittiö on optimoitu ruoan laittamiselle ja jälkisiivoukselle. Tasot on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja ne kestävät hyvin kuumia astioita, happoja ja kosteutta. Terästasoja on saatavana myös kuviollisena, jolloin ajansaatossa ilmestyvät naarmut eivät erotu niin selvästi, terästaso tosiaan naarmuuntuu käytössä.

Tasovalikoimassamme on tarjolla kauniita StalaTex-terästasoja, joissa yhdistyvät kaunis kuviointi ja terästason parhaat ominaisuudet. Laserteknologialla tehdyt kuviot eivät kulu tai haalistu. Teräksen käyttö keittiösuunnittelussa tarjoaa mahdollisuuksia, sillä samaa materiaalia ja kuosia voidaan käyttää myös välitilan materiaalina. Terästason vahvuutena mainittakoon vielä sen tyylikäs ja käytännöllinen saumattomuus.

Valitse vaihtoehto