Seuraava

Harmaa keittiö kestää aikaa – poimi ideat upeisiin harmaisiin keittiöihin

Harmaa keittiö tarjoaa käden ojennuksen heille, joille valkoinen tai musta ovat liian ääripäitä sisustuksessa. Harmaa keittiö on tyylikäs ja lempeä, mutta tarjoaa ympäristöönsä myös ripauksen ammattimaisuuden ja auktoriteetin tunnetta. Taitavalla sävyjen ja materiaalien käytöllä harmaasta keittiöstä tehdään aikaa kestävä klassikko, joka vangitsee kodin olemuksen.

Harmaa keittiö on nyt muodissa

Harmaa keittiö toden totta antaa valkoiselle ja mustalle arvostettavan kilpailijan. Harmaan sävyjen käyttäminen keittiön pääväreinä antaa mahdollisuuden makustella, että mikä yhdistelmä säväyttää itseään juuri parhaalla tavalla. Valaistus, materiaalit ja asettelu yhdistettynä harmaan eri sävyihin mahdollistaa tumman sekä vaalean samassa keittiössä ilman suuria kontrasteja.

Kun oma harmaan sävy – tai sävyt – ovat valikoituneet, on aika katsoa ympärilleen. Harmaa keittiö vaatii seurakseen tarkoin valitut materiaalit ja värimaailmaan. Tasojen ja välitilojen avulla keittiön yleisilmettä voidaan säätää valoisampaan ja kylmempään tai hämärään ja lämpimään.

Pehmeämmät harmaan sävyt yhdistettynä luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun tekevät keittiöstä tunnelmallisen ja rauhoittavan ympäristön. Toisaalta harmaan kanssa voi tuoda yhteen teräksen ja tiiliseinät, jolloin yleisilme tuo mieleen ammattilaiskeittiön, jossa valmistetaan muutakin kuin arkisia laatikkoruokia.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa rohkeasti kokeilla eri värejä ja materiaaleja sointumaan yhteen dominoivan harmaan kanssa. Valkoinen ja puun eri sävyt löytävät monesti paikkansa hyvin harmonisella tavalla harmaasta keittiöstä.

Harmaa vai valkoinen keittiö?

Valkoinen keittiö on klassikkojen klassikko – sitä ei käy kieltäminen. Valkoinen keittiö on varma valinta ja sitä usein suositaankin, kun halutaan tehdä sisustuksellisesti varmoja valintoja. Valkoinen antaa tarpeeksi pelivaraa persoonallisen ilmeen rakentamiselle, kuitenkaan pakottamatta tiettyä valittua värimaailmaa. Se siis sopii täydellisesti esimerkiksi vuokra-asuntoihin tai myytäväksi tarkoitettuun kohteeseen. Lue lisää valkoisesta keittiöstä >>

Harmaa astuu peliin, kun suunnitelmissa on tehdä juuri se täydellinen omannäköinen keittiö, johon on aina yhtä ihana saapua laittamaan ruokaa. Harmaa todellakin pakottaa miettimään yksityiskohtia, sillä yksivärinen harmaa keittiö harvemmin on ratkaisu samalla tavalla kuin mustan ja valkoisen kanssa.

Harmaan kanssa saa leikitellä, ja etsiä juuri sitä täydellistä kokonaisuutta. Lopulta sävyjen yhteensopivuuden tietää, kun ne näkee yhdessä. Harmaan keittiön suunnittelusta mielenkiintoista tekee se, että harmaan kanssa tehdään asioita, joihin muut värit eivät yksinkertaisesti pysty.

Harmaa keittiö tekee värien yhdistämisestä helppoa

Kun täydelliset sävyt, materiaalit ja toiminnallisuudet ovat valikoituneet harmaaseen keittiöön, kokonaisuus hiotaan loppuun täydentämällä keittiötä kauniilla kontrasteilla ja eleganteilla yksityiskohdilla.

Panosta valaistukseen: harmaan ei ole tarkoitus olla samalla tavalla huomion keskipiste kuin esimerkiksi musta keittiö. Harmaa antaa tilaa yksityiskohdille, joita kannattaa korostaa hyvällä valaistuksella. Harmaassa keittiössä on myös tilaa valkoiselle ja mustalle, kun toteutus on sopusointuisa.

Katse vetimiin: vetimillä tuodaan harmaaseen keittiöön tunnelmaa, joka ei heti pistä silmään, mutta on silti suuressa roolissa. Integroidut vetimet lisäävät minimalistisuutta, messinki ja kupari tuo ripauksen nostalgiaa ja arvokkuutta kun taas musta viestii modernimmasta sisustajansilmästä.

Harmaa keittiö on löytänyt tiensä markkinoille kodeissa ympäri maailman. Se tekee kotiin unohtumattoman vaikutuksen. Harmaata keittiötä on pakko jäädä ihastelemaan, jotta löytää jokaisen mielikuvituksellisen pienen yksityiskohdan, jonka tekijä on halunnut keittiöönsä sijoittaa. Harmaata keittiötä on hauskaa ja mielekästä katsella.

Valitse vaihtoehto