Seuraava

Räätälöimällä keittiö haastavaan tilaan

Sirpa Sivosen vuonna 1964 rakennettuun, Joensuussa sijaitsevaan taloon kaivattiin uutta, modernia keittiötä. Sivosen korviin oli kantautunut positiivista palautetta ja kehuja AINA-keittiöistä, joten hän päätti käydä AINAn nettisivuilla ja etsiä sieltä paikallisen edustajan.

“Nettisivujen kauniit kuvat miellyttivät minua, mutta päätöksen valinnasta sinetöi kuitenkin loppujen lopuksi AINA Pohjois-Karjalan edustaja Peter Asikainen. Asikainen on koulutukseltaan puuseppä, joten uskoin hänen olevan juuri oikea henkilö toteuttamaan räätälöidyn keittiön haastavaan tilaamme”, Sivonen kertoo.

Haastavan tilasta tekivät muun muassa vinot seinät ja ikkunoiden paikat. Keittiöstä jouduttiin myös purkamaan yksi seinä, jotta tilaa saatiin Sivosen haaveilemalle suurelle saarekkeelle, johon on integroitu muun muassa liesi ja viinikaappi.

“Loistava idea olivat myös vitriinikaapit! Koska yläkaapeille olisi jäänyt vähän tilaa, niiden tilalle hankittiin korkea ja syvyyssuunnassa kapea lasivitriinikaappi.”

Keittiön työtasot ovat korkeakiiltoista laminaattia ja kylmälaitteet rosteria. Kaapit ovat eriväriset – yläkaapit ovat valkoiset, kun taas alakaapit mustat. Erivärisyys jatkuu myös saarekkeessa, jonka keittiöön päin olevat kaapit ovat mustat ja olohuoneeseen päin olevat valkoiset. Keittiön kulmakaapeissa on hyödynnetty muun muassa Le Mans -mekanismia, jossa hyllyt liukuvat pehmeästi ulos kaapista.

“Pääsin myös vaikuttamaan valintoihin vielä remontinkin aikana, mikä oli loistavaa. Sain esimerkiksi välitilaan levyn, jota en ollut osannut edes ajatella suunnitteluvaiheessa. Saarekkeeseen integroidun liedenkin paikkaa oli mahdollista muuttaa vielä alkuperäisestä suunnitelmasta.”

“Minua ovat myös aina ärsyttäneet liesituulettimet, jotka ovat niin matalalla saarekkeen yllä, että niihin lyö päänsä. Keittiössäni liesituuletin laitettiin tavallista korkeammalle, ja se on kaikin puolin parempi. Siihen ei lyö päätään ja se ei roiku näkökentässä – se on kevyt kuin leija.”

Sivonen kehuu keittiön järjestyksen toimivuutta. Liesi, vesipiste, kuivatarvike- ja jääkaappi ovat lyhyen matkan päässä toisistaan. Kaikelle on omat, oikeat paikkansa.

“Keittiössä on nyt ennen kaikkea helppo työskennellä, ja sehän on erittäin tärkeää!”

“Jos minun pitäisi valita yksi asia uudesta keittiöstäni, johon olen erityisen tyytyväinen, olisi se lasivitriinikaappi. Se on suuresta koostaan huolimatta kevyen näköinen. Kun kaappiin sytyttää vielä valot, se on todellinen katseenvangitsija ja piste iin päälle.”

Sivosen mukaan palvelu oli koko prosessin ajan erinomaista, paikan päällä kohteessa tapahtuvaa räätälöintiä. Asiat sujuivat aina ajallaan, jouhevasti ja positiivisella mielellä – toimitusaikakin oli lyhyt.

“Aion ehdottomasti liputtaa AINA-keittiöiden puolesta aina tilaisuuden tullen!”

Tutustu lopputulokseen

Valitse vaihtoehto