Seuraava

Lomakodin tyylikkään remontin sydämenä on tunnelmallinen ja käytännöllinen keittiö

Upeaan lomakotiin Sallatunturissa suunniteltiin ja toteutettiin Kuusamon AINA-keittiöiden Petra Mustosen johdolla tyylikäs ja toiminnallinen musta keittiö sekä kiintokalusteita makuuhuoneisiin, eteiseen ja WC-tilaan.

AINA-keittiöiden ratkaisuilla lähdettiin hakemaan tunnelmaa ja käytännöllisyyttä

Salon perheen lomakodissa korostui tarkkaan harkitut yksityiskohdat jo heti suunnitteluvaiheessa. Lomakodin haluttiin sointuvan yhteen ympäristönsä kanssa, mikä tarkoitti materiaalivalinnoissa paljon luonnonpuuta. Sijainti on yksityinen ja luonnonläheinen mutta etäisyydet Sallatunturin latuihin ja rinteisiin ovat lyhyet.

Aktiivisen perheen lomakoti on ulkoiluharrastusten näkökulmasta käytännöllinen, mutta vähintäänkin yhtä tärkeässä roolissa on sisustuksen luoma tunnelma. Salot valitsivat AINA-keittiöt toimittajaksi, sillä valikoimista löytyi heidän toiveitaan vastaava tyyli, ja heti alussa syntyi tunne, että heitä ymmärretään ja heidän asioihinsa paneudutaan.

“Lähdimme ostamaan keittiötä, mutta sen lisäksi päädyimme tilaamaan AINA-keittiöiden kautta kaikki lomakodin kiintokaapistot niin eteiseen, makuuhuoneisiin kuin WC-tiloihinkin. Projektin edetessä päädyimme toteuttamaan AINA-keittiöiden kanssa myös eteisen penkin ja kaikki lattialaatat.”

Siemens StudioLine kodinkoneet integroituna ja SAVO-liesituuletin.

AINA-keittiöt teki Salon perheen toiveista todellisuutta ilman suurempaa säätöä

Massiivisessa uudiskohteen rakennusprojektissa on tärkeää, että keittiön ja kiintokalusteiden toimittaja ymmärtää asiakastaan ja työmaan etenemistä. Sallatunturille rakennuttavan helsinkiläisperheen kanssa suurin osa yhteisistä keskusteluista käytiin etänä, mutta se ei estänyt saumatonta yhteistyötä.

“Rakennusprojekti oli yllättävän sujuva. Vaikka asumme Helsingissä ja työmaa oli Sallassa, kaikki meni todella hyvin. Tämän kokemuksen perusteella uskallamme väittää, että etärakentaminen ja -sisustaminen onnistuu kyllä – ainakin jos tyylisuunta ja omat mieltymykset ovat selvät.

“Yhteistyö oli ihanaa!”

Salon perheen lomakotiin toteutetut kiintokalusteet ja keittiö ovat hieno esimerkki siitä, miten asiantuntijan osaaminen korostuu, kun hänen vastuullaan on tuoda asiakkaan toiveet visiosta käytäntöön. Tämän kaltaisissa projekteissa korostuu hyvä yhteydenpito ja selkeä näkemys lopputuloksesta.

Salot tavoittelivat ajatonta ja modernia ilmettä hirsiseen lomakotiinsa. Heille on tärkeää paitsi toiminnallisuus, myös kauneus. Tilan pitää tuntua rauhalliselta ja harmoniselta. Siksi he päätyivät käyttämään samoja materiaaleja joka huoneessa.

“Lomakodissamme katse lepää kokonaisuudessa, ei yksittäisissä asioissa. Toki myös yksityiskohdat kestävät lähempää tutkimista. Esimerkiksi WC-tiloissa mattamustaan alakaappiin yhdistetty tammitaso ja sen päällä lepäävä Woodion allas ovat upeat. Samoin osaan kaapistoista askarrellut  liimapuiset päätylevyt, jotka ikään kuin istuttavat kaapit osaksi huoneita. Ja meidän uusi keittiö – sitä ihailemme päivittäin!”


WC-tiloissa tammitasot ja Woodion malja-altaat värissä Natural gloss.

Toiveiden mukainen ja toimiva keittiö on tärkeä osa arkea, mutta myös muisto onnistuneesta rakennusvaiheesta

Salojen rakennusprojektissa joku voisi väittää, että päätösten tekemistä hankaloitti, kun niitä ei päässyt mietiskelemään paikan päälle. Salot kuitenkin kokivat, että Petra Mustosen avulla se helpotti tekemistä. Jälkikäteen Salot kiteyttivät yhteistyön napakasti:  “Meillä oli toive ja Petra löysi siihen ratkaisun, ei soudettu ja huovattu edestakaisin.” 

Lopulta kaikki Salojen toiveet toteutuivat täydellisesti eivätkä he tekisi mitään toisin. Lomakodissa vallitsee rauhallinen, harmoninen, samaan aikaan arvokas, mutta rento tunnelma. Mikään ei häiritse silmää, sen sijaan kauniita näkymiä riittää.

Herkästi voi herätä ajatus ja pelko, että näin konkreettisen projektin suhteen on mahdollista, että etänä hoidettu yhteistyö aiheuttaisi kompastuksia. Salot kuitenkin ryhtyivät yhteistyöhön luottavaisin mielin ja lopulta heillä oli koko ajan sellainen olo, että heidän visionsa on turvallisissa käsissä ja kaikki hoituu.

“Yhteistyö oli ihanaa! Saimme perusteellista, joustavaa palvelua, ja kaikkiin toiveisiimme suhtauduttiin ymmärtäväisesti. Monet hyvät naurutkin yhdessä naurettiin. Pystyimme kommunikoimaan todella avoimesti ja suoraan, ja jos jokin vaihtoehto ei miellyttänyt, Petra löysi kyllä tilalle paremman.”

Valitse vaihtoehto