Seuraava

Anna Pastakin keittiöstä tuli kaunis ja käytännöllinen

Mungolife-bloggaaja Anna Pastakin ja hänen perheensä keittiö oli vasta muutaman vuoden vanha, mutta epäkäytännöllinen, eikä se miellyttänyt heitä esteettisestikään.

Perheeseen oli myös pian syntymässä toinen lapsi, ja hektisen lapsiperhearjen keskellä keittiö on kodin sydän, jossa vietetään paljon aikaa. Sen takia keittiön on hyvä olla mahdollisimman toimiva. Pastakin nykyinen keittiö ei sitä ollut.

”Pienten lasten kanssa aikaa ja hermoja ei halua tuhlata epätoimiviin ratkaisuihin.”

Pastak lähti suunnittelemaan uutta keittiötä yhdessä AINA Tampereen suunnittelijan Kati Maajaakkolan kanssa.

Pastakin toiveissa oli, että uusi keittiö olisi kahden I:n mallinen nykyisen U:n sijaan. Tämä siitä syystä, että hän halusi päästä eroon kulmakaapeista.

”Toiveemme pohjalta Kati mallinsi meille kolme erilaista pohjaratkaisua. Ihastuimme heti yhteen niistä ja lähdimme viilaamaan sitä.”

Pastak kertoo, että vaikka hänellä ja hänen perheellään oli vahva näkemys, millainen uuden keittiön pitäisi olla, Maajaakkolan apu oli kullanarvoista.

”Oma tietotaitomme ei ole sillä tasolla, että osaisimme ottaa samalla tavalla asioita huomioon kuin Kati. Ammattitaitoinen suunnittelu onkin kaiken A ja O.”

Käytännölliset ratkaisut valikoituivat helposti uuteen keittiöön, mutta esteettiset valinnat tuottivat Pastakille enemmän päänvaivaa. Lähinnä sen takia, että AINA-keittiöiden valikoima on niin laaja.

”Tuntui melkein hurjalta sitoutua johonkin yhteen malliin, väriin ja yksityiskohtaan! Kati kuitenkin tunnisti makumme heti alusta lähtien ja osasi karsia vaihtoehtoja pois. Meille räätälöidystä valikoimasta olikin sitten paljon helpompi valita sopivat vaihtoehdot!”

Alun perin Pastakin suunnitelmissa oli valkoinen keittiö, mutta Maajaakkolan ehdotuksesta he päätyivät katsomaan muitakin värejä ja ihastuivat AINA-keittiöiden Vaalea usva -sävyyn.

”Olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön yhdistelmä kotonamme on seinäpinnoiltaan valkoinen, joten halusimme välttää kliinisyyttä valitsemalla sittenkin kaapinovien väriksi Vaalean usvan.”

Kaapinovien malliksi valikoitui puolestaan tyylikäs Raami. Kun kaapinovien väri ja malli oli päätetty, myös muut valinnat alkoivat loksahdella kohdilleen. Muut valinnat kohdistuivat muun muassa kestävään laminaattitasoon, leveään helmenharmaaseen altaaseen, Blanco Master-S Semi Profi -hanaan ja kotimaiseen Festivon kylmiöpakastimeen.

Lisäksi keittiön yläkaappeja päätettiin nostaa ylemmäs, saarekkeen ja kylmälaitteen ylle lisätä kaappeja sekä jatkaa keittiön ilmettä lisäkaapein ja vitriinein olohuoneen puolelle.

”Kun suunnitelma oli hiottu viimeistäkin yksityiskohtaa myöten valmiiksi, piirrokset lähetettiin tehtaalle. Keittiön kalusteet toimitettiin meille yksitoista päivää myöhemmin.”

Pastak perheineen halusi asentaa uuden keittiön itse.

He saivat Maajaakkolalta selkeät asennusohjeet – myös jokaisen rungon mukana toimitettiin oma ohje. Pastak kertoo aluksi jännittäneensä, miten keittiön asentaminen sujuisi, mutta loppujen lopuksi se olikin hänen mukaansa erittäin helppoa ja yllättävän nopeaa.

”Vaikka keittiö on ollut jo pari kuukautta valmis, ihastelen sitä edelleen päivittäin. Muistan, kun ensimmäinen runko meni paikalleen, minut valtasi hirveä pelko – ’mitä jos tää ei ookaan kiva?’. Kun keittiö sitten alkoi pikkuhiljaa nousta paikoilleen, pakokauhu hälveni.”

”Ihana! Se oli ensimmäinen ajatuksemme, kun keittiö oli kokonaan valmis. Olemme hurjan tyytyväisiä kaikkiin valintoihimme. Voisin asua keittiössä tällä hetkellä!”

Pastakin yllätti kaiken kaikkiaan koko projektin helppous ja nopeus.

”Jos en laske omia valintojani ja jahkailujani mukaan, projekti kesti alusta loppuun vain pari-kolme viikkoa.”

”Toisaalta mietin, miksi odotimme kaksi vuotta epäkäytännöllisen ja -esteettisen keittiön kanssa, mutta toisaalta taas olen tyytyväinen. Nyt osaamme arvostaa jokaista käytännöllistä, kätevää ja kaunista yksityiskohtaa keittiössämme!”

Tutustu lopputulokseen

Valitse vaihtoehto