Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Vinkit viihtyisään ja viileämpään parvekkeeseen

Saamme nauttia auringosta Suomessa vain muutamia kuukausia vuodesta ja koska kesäkuukaudet ovat meillä säiltään hyvin arvaamattomia, aiheuttaa tämä omat haasteensa parvekkeen sisustamiseen ja suojaamiseen.  Lue alta vinkit viihtyisään ja viileämpään parvekkeeseen kuumimpinakin kesäpäivinä!

Verhot viilentävät tehokkaasti

Yksi tehokkain tapa viihtyisään ja viileämpään parvekkeeseen kuumina kesäpäivinä on verhot. Tänä päivänä auringolta ja lämmöltä suojaavia verhoja löytyy markkinoilta monenlaisia. Yleisimmät vaihtoehdot parvekkeelle ovat kangasverhot tai sälekaihtimet. Kangasverhot tuovat tilaan trendikästä tuntua ja värivaihtoehtojakin löytyy useita. Sälekaihtimilla taas voit taikoa lisäneliöitä huoneistoosi, kun parveke muuntautuu kesäolohuoneeksi tai ulkotyöskentelytilaksi!

Matoilla väriä ulkotilaan

Monissa kerrostaloasunnoissa betonilattia tuo mukavaa viileyttä jalkojen alle, mutta ulkoisesti kolkko lattia ei tee kaikkiin vaikutusta. Jos lattiamateriaaleihin ei voi itse vaikuttaa, niin viihtyisä ja viileä parveke syntyy matoilla. Matot ovat myös helppo tapa tuoda parvekkeelle kodikuutta ja lämpöä. Esimerkiksi trendikkäät bambu- tai räsymatot kestävät kovaakin kulutusta. Voit jopa suunnitella koko ulkotilan sisustuksen mattojen värimaailman mukaan!

Valikoi kukat parvekkeen olosuhteiden mukaan

Kesällä lasitettu parveke on lämmin siitäkin huolimatta, miten hyvin suojaat sitä. Tästä syystä on hyvä valikoida kukat aina parvekkeen olosuhteiden mukaan. Kuumalla parvekkeella viihtyvät parhaiten krassit ja pelargonit, kun taas orvokit ja ahkeraliisat arvostavat viileämpää ympäristöä. Muistathan paahtavina päivinä kastella kukat aina aamuisin ja iltaisin!

Suojattu parveke mahdollistaa monet sisustustyylit

Parvekkeet ovat usein suojattuja, joten se mahdollistaa erilaisia sisustusvaihtoehtoja ja -tyylejä. Kun parveke on lasitettu, voit huoletta käyttää sisustusratkaisuissa erilaisia materiaaleja ilman, että sinun tarvitsee pelätä niiden kulumista tai pilaantumista.

Esimerkiksi rottinkiset tuolit ja pöydät ovat keveä ja kaunis vaihtoehto parvekkeelle. Jos taas auringonotto on sinun juttusi, kannattaa panostaa hyvälaatuisiin ja kestäviin aurinkotuoleihin – tai jopa riippumattoon! Suosi parvekkeen sistustusväreissä vaaleita sävyjä, niin sinun ei tarvitse pohtia niiden haalistumista.

Leikittele aurinkovarjoilla

Markkinoilla on tarjolla monenlaisia aurinkovarjoja parvekkeille, jotka takaavat viihtyisän ja viileän parvekkeen. Voit valikoida ulkotilaan klassisen aurinkovarjon, mutta jos parvekkeesi on kapoinen, on puolivarjo mainio vaihtoehto. Varsin edullinen hankinta on myös kankainen aurinkokatos, joita näkyy jo usean suomalaisen terasseilla ja parvekkeilla. Kivana yksityiskohtana on mahdollisuus valikoida erikseen myös aurinkovarjon värimaailmaan sopiva jalka, joita löytyy usein muovisena, graniittisena sekä sementtisenä vaihtoehtona.

 

Jaa