Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Viisi vinkkiä toimivaan kylpyhuoneeseen

Viisi vinkkiä toimivaan kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone suunnitellaan aina käyttäjän tarpeiden mukaan. Mutta mitä kylpyhuoneen suunnittelussa tulisi huomioida, jotta siitä syntyisi mahdollisimman toimiva kokonaisuus? Alta löydät viisi vinkkiä toimivaan kylpyhuoneeseen. 

Ajaton kylpyhuoneen sisustus vai trendiremontoija?

Kun mietit kylpyhuoneen ulkoasua, on hyvä miettiä kokonaisuutta hieman pidemmälle: oletko sellainen, joka on valmis suurempaan pintaremonttiin aina, kun trendivärit muuttuvat vai haetko visuaalisia elementtejä, jotka kestävät aikaa? Useimmilla ei ole aikaa eikä budjettia tehdä isompia muutoksia kylpyhuoneeseen viiden vuoden välein, joten suosittelemme valitsemaan esimerkiksi laattaratkaisuja, joita voidaan korostaa tai muuntaa muilla sisustuselementeillä. 

Kylpyhuoneen peilikaappi.

Kylpyhuoneen valoista löytyy vaihtoehtoja

Valojen valinta on yksi tärkeimpiä asioita toimivaan kylpyhuonekokonaisuuteen. Valoilla luodaan tunnelmaa, mutta niillä on kylpuhuoneessa myös käytännöllinen rooli: valojen loisteessa meikataan, siivotaan, puhdistaudutaan ja saunotaan. Kaikille näille toiminnoille on hyvä miettiä omat valonlähteensä. Yleensä kylpyhuoneeseen valitaan yksi yleisvalo, johon yhdistetään valoratkaisuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi himmennettävät ja tunnelmaa luovat valot. 

Säilytysratkaisuja tarpeiden mukaan

Kylpyhuoneen säilytysratkaisuissa yhdistyvät kaksi funktiota: ne luovat siisteyttä ja käytännöllisyyttä, mutta ne tuovat myös kauneutta tilaan. Kun kaikille tavaroille, purkeille ja purnukoille on oma paikkansa, niin kylpyhuonekin pysyy siistinä ja puhtaana. Säilytyratkaisuiden valinta vaihtelee käyttäjän mukaan: joillekin on tärkeää käytännöllisyys, kun taas jotkut valitsevat sen sisustuksen mukaan. Markkinoilta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja, kuten perinteisiä metallisia tai kauniita – vaikkapa bambuisia – säilytysratkaisuja! 

Materiaalit kylpyhuoneen puhtaanapidon perustana

Kylpyhuoneen puhtaanapito on yksi tärkeä elementti sen toiminnallisuuden kannalta. Kun suunnittelet esimerkiksi kylpyhuoneremonttia, on hyvä miettiä eri materiaalivaihtoehtoja. Kylpyhuoneessa erittäin vaaleat tai tummat pintamateriaalit ovat työläimpiä puhdistaa. Käytännöllisyyden kannalta taas korkeat kaapit ja suuret peilit. Suunnitteluvaiheessa materiaalit kannattaa valita aina niiden likaahylkivyyden ja puhdistettavuuden mukaan.

AINA-keittiöt Kuutamo-kylpyhuone

Peilit kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan

Peilien rooli kylpyhuoneessa on kiistaton myös toiminnallisuuden kannalta. Jos haet kylpyhuoneeltasi sekä tunnelmaa että käytönnöllisyyttä, on trendikäs pyöreä peili oikea valinta. Se on helppo pitää puhtaana, mutta on myös erittäin kaunis yksityiskohta! Monille peilien funktionaalisuus on tärkeää: tarkoittaen, että ne liikkuvat käyttäjän tarpeiden mukaan kylpyhuonetilassa. Säädettävissä peileissä taas valojen toiminnallisuus on huomioitu käyttötarkoituksen mukaan – ja löytyypä peileistä nykyään myös kosketuspainikkeita, joilla voidaan säädellä valoja kirkkauden ja lämpötilan mukaan!

 

Jaa