Skip links
Published on: Keittiökalusteet

Viisi vinkkiä toiminnallisempaan keittiöön

Toiminnallisessa keittiössä työskentely on helppoa, vaivatonta ja nopeaa. Kokosimme tähän blogiin viisi vinkkiä, joilla keittiöstä saa entistäkin toiminnallisemman!

 

Kalusteiden ja tavaroiden järjestys

Jotta päivittäinen työskentely keittiössä olisi mahdollisimman sujuvaa, tavaroiden ja kalusteiden olisi hyvä olla työskentelyn kannalta loogisilla paikoilla ja hyvässä järjestyksessä. Erilaisten säilytysmekanismien ansiosta kaikelle löytyy paikkansa. AINA-suunnittelijalle kannattaakin kertoa, millaista arkea keittiössä eletään. On hyvä miettiä etukäteen mitä asioita keittiössä käytetään eniten ja mitkä ovat sellaisia tavaroita, joita et tarvitse niin usein, mutta joiden paikka on keittiössä. Voit vaikka napata kuvat nykyisistä laatikoista ja kaapeista sisältöineen, jotta suunnittelija voi huomioida uudessa keittiössäsi niille fiksut paikat.

Säilytystilaa keittiöihin tuovat myös esimerkiksi aamiaiskaappi, sokkelilaatikot, monikäyttöinen saareke, apteekkarin kaapit ja kaapeista ulos vedettävät laatikot. Moni asiakkaamme on myös ihastunut karusellikaappiin, jossa ovet menevät rungon sisään ja pyörivät kätevästi kaapin mukana, eivätkä näin ole tiellä.

 

Modernit ja huippuunsa hiotut mekanismit

AINA-keittiöillä on tarjolla keittiöihin useita erilaisia toiminnallisuutta parantavia mekanismeja. Sellaisia ovat esimerkiksi erilaiset liuku- ja taitto-ovet, laatikostot, ulosvedettävät kaapit sekä karusellikaapit – lista on pitkä!

Kokeile esimerkiksi jaotella laatikkosi eri osioihin, jotta astioille, aterimille, keittiötarvikkeille ja muille tavaroille on kaikille oma paikkansa.

Jos rakastat kokkailua ja haluat lieden äärellä keskustella muiden kanssa tai katsoa vaikka televisiota, voit saarekkeen ja lieteen integroidun liesituulettimen avulla saada ihanan avaran ratkaisun.

Ammattitaitoiset suunnittelijamme auttavat mielellään tarpeiden kartoituksessa ja suunnittelussa. He osaavat kartoittaa työskentelytapojasi keittiössä ja suunnitella kalusteet ja tavarat sellaisille paikoille, että ne sopivat juuri sinun työtavoillesi.

 

Tarpeeksi tilaa työskentelylle

Keittiössä, jossa tila loppuu kesken, ei ole miellyttävää toimia. Tilaa on hyvä olla säilytyksen lisäksi työskentelylle.

Pienikään neliömäärä ei ole este riittävälle tilalle, sillä AINA-keittiöissä hyödynnetään kaikki mahdollinen tila. Teemme vakiomittaisten kalusteiden lisäksi myös erikoismittaisia kalusteita, joilla hukkatila minimoidaan. Tarpeen vaatiessa voimme tehdä osan tai kaikki kalusteista täysin mittatilauksena.

 

Ergonomiaa myös keittiöön

Moni miettii ergonomiaa työpaikallaan, mutta harvemmin keittiössä. Keittiössä kuitenkin vietetään paljon aikaa, ja siellä työskennellään päivittäin, joten ergonomian olisi hyvä olla kohdillaan myös siellä.

On tärkeää, että keittiösi työtasot ja muut kalusteet ovat juuri sinulle sopivalla korkeudella. Nykyään ergonomiaan on myös kiinnitetty entistä enemmän huomiota kalusteissa, kodinkoneissa ja niiden suunnittelussa. Tästä yksi hyvä esimerkki on astianpesukone, jonka korit nousevat sellaiselle korkeudelle, ettei sinun tarvitse kyykistellä laittaessasi astioita sinne.

Erilaiset tasomateriaalit, erilaiset ominaisuudet

Työtasojen materiaalivalinnat ovat merkittäviä keittiön ulkonäön takia, mutta ennen kaikkea niiden ominaisuuksiensa vuoksi. Valitse siis juuri sinun tarpeisiisi sopiva materiaali!

Olisiko se esimerkiksi edullinen, mutta silti kestävä laminaatti tai huollettuna pintansa vuosienkin jälkeen säilyttävä massiivipuu? Vai ehkä sittenkin erittäin helposti hoidettava ja puhtaana pidettävä keraaminen taso tai joku muu luonnonkivi-tasoista? AINA-keittiöiltä on saatavilla useita erilaista työtasomateriaalia – käy tutustumassa niihin tarkemmin täällä.

Lisää toiminnallisuutta sinunkin keittiöösi? Ota yhteyttä lähimpään AINA-myymälääsi ja varaa maksuton suunnitteluaikasi vaikka heti.

 

 

Jaa