Skip links
Published on: Tee se itse

Tee itse kimaltavat pikkutaulut

Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut

Suloiset taulut syntyvät kädenkäänteessä vanerista ja glitteristä. Esimerkiksi lapsen nimi tai nimen alkukirjain sopii hyvin lastenhuoneeseen. Myös yksinkertaiset, graafisen kuviot näyttävät hauskalta tauluina. Itse tykkään pastellisesta värimaailmasta, mutta tauluista saa skandinaaviseen tyyliin sopivan jättämällä vanerin pinnan näkyviin ja käyttämällä mustaa tai valkoista glitteriä.

Näitä tarvitset:

 • Vaneria
 • Saha
 • Hiekkapaperia
 • Akryylimaalia ja sivellin
 • Sprayliimaa
 • Glitteriä
 • Kalustelakkaa
 • Vahvaa tulostuspaperia ja tulostin
 • Askarteluveitsi ja leikkausalusta
 • (Tarvittaessa ripustuskoukkuja ja pieniä nauloja)

Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut

Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut
Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut

Tee näin:

 1. Suunnittele, minkä kokoisen taulun haluat. Nimitaulu on A4-kokoinen, pienemmät 12 x 12 cm. Sahaa vanerista haluamasi kokoinen pala. Hio reunat.
 2. Maalaa vanerilevy akryyliväreillä, tässä käytetty askarteluliikkeestä saatavia maaleja. Anna kuivua kokonaan.
 3. Tulosta (tai piirrä) haluamasi kuvio vahvalle paperille. Nimessä käytetty fontti on 04b03 ja sen saa ladata ilmaiseksi täältä. Netistä löytyy muutenkin paljon hyviä ilmaisia fontteja omaan käyttöön, esimerkiksi FontSquirrel on sivusto, josta itse tykkään
 4. Leikkaa kuvio tai teksti askarteluveitsellä irti. Jos tekstissä on kirjaimia kuten R tai P, ota keskiosat talteen.
 5. Teippaa paperi vanerilevyn päälle maalarinteipillä. Kiinnitä kirjainten keskiosat paikoilleen heikkoliimaisella kaksipuoleisella teipillä. Itse käytin valokuva-albumin tarroja, ne on helppo irrottaa.
 6. Liimaa kerros sprayliimaa ja ripottele ohut kerros glitteriä päälle. Toista liimaamista ja glitteröintiä, kunnes sinulla on tasainen, peittävä pinta. Liimaa täytyy olla tarpeeksi, jotta glitter pysyy paikoillaan. Lisää vielä yksi kerros liimaa. HUOM! Suojaa työtila huolella, sprayliima leviää laajalle alueelle.
 7. Irrota paperi varovasti taulupohjasta. Voit irrottaa kirjainten keskiosat askarteluveitsen avulla. Askarteluveitsen kärjellä voit myös korjata pienet virheet. Anna liiman kuivua täysin.
 8. Lakkaa taulu kalustelakalla 1-2 kertaa.
 9. Jos haluat, voit naulata taulun taakse myös pienet ripustuskoukut. Taulun voi myös asettaa esimerkiksi hyllyyn tai lipaston päälle.
Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut
Kootut murut - Tee itse kimaltavat pikkutaulut
Jaa