Skip links
Published on: Blogi

Tässä tulevat vuoden 2023 keittiötrendit!

Kotimaisuus, vastuullisuus ja aikaa kestävät ratkaisut ovat edelleen pinnalla – tältä näyttävät keittiötrendit 2023! Kokosimme kaksitoista tuoretta keittiötrendiä, joita kannattaa pitää silmällä juuri nyt.

 1. Kotimaisuus

Kotimaisuudella on väliä. Suomessa valmistettuihin tuotteisiin yhdistyvät myös monet vastuullisuuden ja laadukkuuden tekijät, joita suomalaiset rakentajat ja remontoijat arvostavat. Vuoden 2023 keittiötrendit heijastavat, että valinnoissa kotimaisuus on korkeammalla kuin koskaan. Kotimaisen valmistajan tunnistat Avainlipusta ja suunnittelun Design from Finland -merkistä.

 1. Vastuullisuus ja läpinäkyvyys

Vastuullinen kuluttaminen kaikissa muodoissaan on toinen vuosi vuodelta kasvavista trendeistä. Vastuullisuus näkyy konkreettisimmin materiaalivalinnoissa, mutta se ulottuu yhtä lailla myös laajempaan ympäristöajatteluun ja hiilijalanjäljen minimoimiseen.

Paikallisten yrittäjien tukeminen on yksi tärkeä osa tätä, sillä esimerkiksi AINA-keittiöiden kotimaisten kiintokalusteiden kuljetuksen hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin tuontituotteiden.

 1. Kestävät ja laadukkaat materiaalit

Hyvä keittiö kestää aikaa. Kaikki lähtee laadukkaista materiaaleista, jotka on suunniteltu kodin kenties käytetyimmän huoneen kovaan kulutukseen. 

Suomalaiset rakastavat luonnonmateriaaleja, mutta aitojen puu- ja kivipintojen haastajaksi ovat nousseet viime aikoina myös laminaattitasot sekä struktuuripintaiset levyovet. Kuosit ja pinnat jäljittelevät aitoja materiaaleja. Helppohoitoisuuden, kestävyyden ja huokeamman hinnan ansiosta ei ole ihme, että niitä valitaankin moneen kotiin aidon kiven ja puun sijaan.

 1. Tulkoon väri – maanläheiset sävyt vahvassa nousussa

Jo pitkään keittiöiden värimaailmaa hallineiden mustan, harmaan ja valkoisen rinnalle ovat nyt nousseet luonnon värit. Vaikutteita haetaan erityisesti metsästä, kaikesta siitä kauniista mikä meitä ympäröi. Sävyt syntyvät marjojen, puiden ja sammaleiden inspiroimina.

Puun sävyt ovat nyt tummia ja metsän vihreyden lisäksi myös kashmir ja kaakao ovat trendikkäitä värivalintoja. 

Värit korostavat kodin ja sen omistajan persoonaa. Esimerkiksi AINA-keittiöiden valikoimasta löytyy jopa 8 000 sävyn värikartta, josta jokainen voi valita juuri oman sielunmaisemansa mukaiset sävyt.

Naava-keittiö AINA-keittiöt

 1. Persoona saa näkyä

Kotoisa ja viihtyisä sisustus syntyy, kun omasta tyylistä pidetään kiinni. Nyt nähdään monipuolisia, persoonallisia ja kauniita koteja, jotka ovat asukkaidensa näköisiä. Keittiö on paikka, jossa tapahtuu joka päivä ja jossa elämän merkit saavat näkyä.

Pitkään hallinneet suoralinjaisen vaaleat edustuskeittiöt saavat nyt trendikartallakin rinnalleen rohkeita värejä, runsautta ja rehevyyttä.

 1. Toimivuutta kotiin kiintokalusteilla

Kiintokalusteiden avulla kuutiot voidaan hyödyntää tehokkaasti ja tyyli säilyy yhtenäisenä ulottuen keittiöstä myös olohuoneeseen ja muualle kotiin.

Avohyllyt ja yläkaapittomuus ovat yhä useamman valintoja uutta keittiötä rakennettaessa. Avohyllyt antavat kauniille astioille tilaisuuden näkyä ja olla edukseen osana sisustuksen kokonaisuutta. Fiksuilla säilytysratkaisuilla huoneeseen saadaan avaruutta ja uudenlaista tilan tuntua!

AINA-keittiot_Kuulto

 1. Aamiaiskaappi

Joko teilläkin on aamiaiskaappi? Tämä kätevä konsepti on rantautumassa yhä vahvemmin myös suomalaiseen keittiösisustukseen.

Aamiaiskaappi on paitsi nimensä mukainen helpon aamiaisen mahdollistaja myös mainio tapa pitää tilan olemus siistinä, kun kahvinkeitin oheistarvikkeineen sujahtaa kätevästi oven taakse piiloon.

 

 1. Saareke säilyttää vankasti paikkansa

Saareke on ollut jo pitkään toimivan keittiön luottoelementti, eikä korvaajaa ole näkyvissä. Saarekkeissa tullaan näkemään enemmän avohyllyjä, koristeellisempia pintoja ja luovia valaistusratkaisuja.

Saareke on mainio paikka keittiön tärkeille toiminteille. Esimerkiksi keittotason sijoittaminen saarekkeeseen tuo joustavuutta tilankäyttöön.

 1. Tasot tuovat tuulahduksia Euroopasta

Laadukkaat tasot tekevät keittiöstä huolitellun, olipa niiden väri tai paksuus mikä tahansa.

Rohkeat valinnat raivaavat tietään suomalaisiin koteihin tälläkin saralla. Trendien tuulahdukset Euroopasta suosivat juuri nyt erityisesti tuhteja ja näyttäviä valintoja. Kuviolliset ja tasot korostavat keittiön uniikkia persoonaa. 

 

 1. Ruokakomero eli pantry muuttaa järjestyksen

Ruokakomerolla on helppo ratkaista keittiön järjestelypulmat, oli kyse sitten uudisrakentamisesta tai vanhan remontoimisesta. Niin sanottuun walk in -komeroon voi sijoittaa kuiva-aineiden ja astioiden lisäksi kodinkoneita. 

Näin voit päästä eroon jopa kokonaisesta kaapistosta seinällä, mikä avartaa keittiötä huomattavasti. Pienempäänkin keittiöön voi tehdä ruokakomeron kiinteiden elementtien väliin.

 1. Optimoitu tilankäyttö kannattaa

Kaukaa viisas tilankäyttö on merkittävä arkielämän helpottaja. Kun keittiön säilytysratkaisut on mietitty huolella, koko tila saa aivan uutta tehoa.

Esimerkiksi käytännöllisten ja kauniiden Wingline-ovien ansiosta saat perinteisiä liukuovia ja saranaovia suuremman osan kaapistosta kerralla käyttöön. Ovien taakse saat piiloon myös esimerkiksi pesukoneen tai vaikka koko keittiön. Wingline-ovimallin voi valita yli 50 eri mallista ja tietysti 8 000 eri sävystä.

AINA-keittiöt Villa Tilhi keittiö

 1. Kiven ja kvartsin suosio jatkuu

Kivestä ja kvartsista saa näyttävää pintaa moneen eri käyttötarkoitukseen kuten seiniin, ruoka- ja sohvapöytiin. Muotoiltavuus, kestävyys ja takuulla uniikki pinta ovat kiven ja kvartsin vahvuuksia. Italiassa ja Espanjassa kivitasojen arvo vain nousee kun niihin läikkyy punaviiniä tai espressoa, koska elämän kuuluu näkyä ja kivitasot kertovat tarinoita muistojen muodossa. Rantautuukohan tämä rento elämäntyyli myös Suomeen?

Haluatko kuulla lisää? Lataa nyt Keittiötrendit 2023 -oppaamme ja inspiroidu!

Varaa suunnitteluaika ja ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi keittiötä 2023!

Jaa