Skip links
Published on: Sisustus ja trendit

Satavuotias Suomi sisustuksessa

Suomi täyttää tänä vuonna kunnioitettavat sata vuotta ja juhlavuosi tulee näkymään myös sisustusrintamalla monella tapaa. Tummat sinisen sävyt ovat tietysti tänä vuonna muutenkin pinnalla, mutta lisäksi moni yritys tuo juhlavuoden kunniaksi markkinoille omat Suomi 100 –tuotteensa. Tuotteita nähdään mm. Iittalalta, Hackmanilta, Fiskarsilta, Arabialta, Marimekolta, Vallilalta ja Finlaysonilta.

Iittalan vuoden 2017 lasiväri on hehkuva ultramariininsininen. Väri on ollut olemassa jo vuosikymmeniä ja se valmistetaan erikoisreseptillä Iittalan lasitehtaassa Suomessa. Juhlavuotena väriin pukeutuvat Aalto- ja Kartio-tuotteiden lisäksi myös Mariskooli ja Oiva Toikan Kastehelmi-sarja. Lisäksi Toikka suunnitteli juhlavuodelle kaksi sinistä lintua, isomman Suomi 100 -kyyhkyn sekä pienemmän Suomi 100 Kuulas -linnun.

Hackmanin juhlavuosituotteena nähdään 24-osainen Savonia-lahjapakkaus, joka sisältää kaupanpäällisenä Suomi 100 -kaiverruksella varustetun kakkulapion. Fiskarsilta markkinoille tulevat juhlavuotena muun muassa sinivalkokahvaiset Fiskarsin sakset. Ehkä mielenkiintoisin uusvanha uutuus tulee kuitenkin Arabialta, joka julkaisee erikoismukikokoelman, johon kuuluu kymmenen erilaista mukia, joiden koristeet ovat peräisin Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä.

Arabian Suomi 100 mukit

Arabia

Marimekko lanseeraa juhlavuotena Veljekset-nimisen kuvion, johon kuviosuunnittelija Maija Louekari on kuvannut suomalaisista kansantaruista inspiroituneena metsiemme eläimiä. Juhlavuoden nimikkokuvion lisäksi luvassa on myös muuta uutta designia sekä uusia versioita rakastetuista Marimekko-klassikoista.

Marimekon Veljekset kuosi, suunnitellut Maija Louekari

Marimekko

Lisäksi Marimekko toteuttaa juhlavuoden aikana lukuisia designin ja taiteen ympärille nivoutuvia hankkeita merkittävien yhteistyökumppaneiden kanssa Suomessa ja Japanissa.

Vallila toteuttaa yhteensä 12 sisustusunelmaa vuoden 2017 aikana satavuotiaan Suomen kunniaksi. Vallila etsii eri puolilta Suomea monimuotoisia perheitä ja vahvoja yhteisöjä tai ryhmiä, joita auttaa työllä, tuella ja tekstiileillä. Muutoskohteiden avoin haku on nyt käynnissä osoitteessa www.vallilainterior.fi/suomi100 ja jatkuu 31.1.2017 asti.

Finlaysonin julkaisee juhlavuoden kunniaksi kolme uutta kuosia. Juhlavan Kestit-kuosin lisäksi Finlaysonilta saa juhlavuoden kunniaksi arkisempia Pinkka ja Punkka tekstiilejä. Kuosit on suunnitellut Sami Vulli.

Juhlavuoden virallisten kuosien lisäksi tulossa vielä muutakin.

Finlaysonin 100 leijonaa Suomelle -hanke

Finlaysonin 100 leijonaa Suomelle -hanke

Finlayson kutsuu kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät suunnittelemaan Suomen leijonalle jälkikasvua. Finlaysonin 100 leijonaa Suomelle -hankkeen tavoitteena on luoda vähintään sata uutta leijonaa virallisen leijonan rinnalle. 100 leijonaa Suomelle -hanke on virallinen osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

”Tavoitteenamme on suunnitella yhdessä leijonaperhe, josta jokainen meistä suomalaisista voi valita ja löytää oman leijonansa. Emme siis hae yhtä uutta vaan virallisen leijonan kaveriksi vähintään 100 uutta leijonaa. Jollekin leijona voi olla tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden symboli, toiselle demokratian ja yhdessä tekemisen symboli ja kolmannelle toimeliaisuuden ja ahkeruuden symboli. Tämä on meidän ja kaikkien osallistujien yhteinen lahja sata vuotta täyttävälle itsenäiselle Suomelle”, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo.

Hankkeeseen voi osallistua jättämällä oman leijonatyönsä 31.1.2017 mennessä hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.100leijonaa.fi. Työt julkistetaan kevään 2017 aikana samalla sivustolla.

Mitä luulette, hiipiikö sinivalkoinen sävymaailma suomalaisten koteihin erityisesti tänä vuonna? 🙂 Entä innostuitteko te juhlavuoden tuotevalikoimasta tai tapahtumista?

Jaa