Skip links
Published on: Blogi

Ruokakomero eli pantry tuo lisää tilaa keittiöön

Ruokakomero eli pantry tuo lisää tilaa keittiöön – taitto-ovet mahdollistavat asennuksen pienempäänkin tilaan

Mummoloista tuttu ruokakomero (engl. pantry) on omaksuttu nykypäivän keittiöihin uutena säilytystilan ratkaisijana. Kun keittiöstä aletaan tyhjentämään kaappeja yhteen isompaan komeroon, mahdollisuudet muotoilun osalta avautuvat aivan uudessa valossa.

Ensimmäinen mielikuva vanhasta kunnon ruokakomerosta on ovi, jonka takaa avautuu tila, johon voi astua muutaman askeleen. Seinillä on avohyllyjä ja lattialle on säilötty milloin mitäkin mehumaijasta pakasterasioihin.

Nykyaikaisessa keittiössä ruokakomerolla pyritään lisäämään keittiön käytännöllisyyttä ja parantamaan sen visuaalista ilmettä. Isoon ruokakomeroon voidaan sijoittaa lämpimässä säilytettävien ruokien lisäksi pieniä kodinkoneita, pakastin ja kierrätysjärjestelmä.

Etenkin kierrätysastioiden saaminen omaan tilaansa tiskialtaan alta on helpotus ajassa, jossa kierrätys on olennainen osa kotitalouden arkea. Ruokakomeroa ei kannata missään tapauksessa ajatella tilana, joka vain on siellä pimeässä oven takana. Materiaalivalinnoilla ja oikeanlaisella järjestelyllä avoimempikin komero voi olla yhtenevä osa keittiön ilmettä.

AINA-keittiöt ruokakomero

Taitto-ovet ratkaisuna pienemmän tilan ruokakomerolle

Vaikka komeroon ei mahtuisi varsinaisesti kävelemään sisälle, voidaan sen ominaisuudet tuoda ratkaisemaan keittiön tilaratkaisuja yhtälailla. Liukuoven lailla toimiva WingLine-taitto-ovi taittuu keskeltä säästäen näin paljon edessä olevaa tilaa.

Kiinteiden kalusteiden väliin sijoitettu komero voi olla avaintekijä koko keittiön yleisilmeen suunnittelemisessa. Kun kaappeja aletaan tyhjentämään yhteen isompaan komeroon huomataan, että esimerkiksi yläkaapit voidaan jättää pois. Se tuo valtavasti tilaa koolta pienempäänkin keittiöön.

AINA-keittiöt ruokakomero

Hyvin järjestelty ruokakomero hivelee silmiä

Onko keittiösi säilytysratkaisut jo loppuun asti mietitty, mutta kaikki purkit ja purnukat ovat tungettuna vetolaatikoihin, jossa tavarat ovat päällekkäin ja toiset ahtautuvat laatikon perälle? Ruokakomeroon kuiva-aineet voi sijoittaa kätevästi vaikka aakkos- tai kokojärjestykseen.

Toisin kuin keittiön vetolaatikot, ruokakomeron sisäpuolta ei tarvitse sulkea ja piilottaa katseilta. Läpinäkyvällä ovella ja pienillä valaistuskikoilla kauniisti järjestellystä ruokakomerosta voi tulla keittiön silmäterä. Eikä sen ylläpitäminen vaadi suuria ponnisteluja, sillä juuri sinä voit vaikuttaa oman komerosi toimivuuteen.

Jaa