Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Mustan keittiön monet mahdollisuudet

Kauas on tultu niistä ajoista, kun suomalaisille kelpasi vain puhtaan valkoinen keittiö. Viime vuosina musta keittiö on noussut vaaleiden pintojen haastajaksi eikä mikään ihme – onhan musta tyylikäs valinta ja se korostaa myös muita sisustusvärejä erinomaisesti!

Musta muistuttaa pitämään pinnoista huolta!

Joku voi kokea, että musta keittiö on erityisen rohkea valinta ja että se tuottaa erilaisia käytännön haasteita. Yksi tällaisista on mustien pintojen puhdistaminen ja huoltaminen – kyllähän nyt mustassa näkyvät heti sormenjäljet! Me olemme sitä mieltä, että mustan keittiön puhtaana pitäminen ei ole sen kummallisempaa hommaa kuin vaaleampien sävyjen. On hyvin mahdollista, että mustat pinnat jopa motivoivat enemmän pitämään keittiön pinnoista huolta!

Yhdistele mustaa luonnonväreihin tai leiki valon ja varjon vivahteilla

Mustan keittiön suunnitteleminen on mielekästä hommaa, koska se mahdollistaa monenlaisten värisävyjen yhdistelemisen. Trendikkäimpiä vaihtoehtoja ovat mustat pinnat yhdessä puun sekä vaaleiden ja harmaiden värien kanssa. Mustan ja puhtaan valkoisen sävyisessä keittiössä on aivan uniikkia retro-tunnelmaa!

Luonnonväreistä puu sopii erittäin kauniisti mustaan keittiöön. Puun eri sävyt tuovat aivan omanlaisen tunnelman keittiöön: joko ryhdikkään tai mökkimäisen pehmeän. Harmahtava puun sävy voi olla yhden valinta, kun taas toiset suosivat tammea keittiötyylissään.

Miltä sittenkin tuntuisi ajatuksena kokomusta keittiö?

Kokomusta keittiö on rohkean sisustajan valinta! Täysin mustan keittiön ei kuitenkaan tarvitse olla täysin yksivärinen, vaan yksityiskohdilla, kuten rustiikkisilla ovinupeilla ja vetimillä sekä vaikkapa Venetsian tammen sävyisellä hyllysyvennyksellä tai aamiaiskaapilla saadaan aikaan mielenkiintoista kontrastia tilaan!

Oma tyyli saa näkyä mustassakin keittiössä

Usein musta keittiö mielletään moderniksi ja suoraviivaiseksi tai jopa indutrial-tyyliseksi kokonaisuudeksi. Mutta mustan keittiön ei tarvitse olla kova ja selkeä! AINA-keittiön valikoiman Yö-keittiö  edustaa pehmeämpää linjaa, jossa ristikko-ovet laseineen yhdistyvät mustan sävyihin. Vain mielikuvitus on rajana miten musta keittiö suunnitellaan – ja aina käyttäjänsä näköiseksi! 

Joko mieleesi piirtyy kuva omasta mustasta keittiöstä? Me autamme mielellämme tuomaan sinua keittiötoiveesi toteen! 

>> Varaa aika maksuttomaan keittiösuunnitteluun

Jaa