Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Maalaisromanttinen keittiö on ajaton klassikko

Vaikka useat suomalaiset päätyvät tänä päivänä moderniin keittiöön, pitää maalaisromanttinen keittiö pintansa ajattomana klassikkona. Mitä kaikkea maalaisromanttiseen keittiökokonaisuuteen sitten kuuluu ja mistä sen tunnistaa?

Joskus talon henki itsessään sanelee sen, minkälaiseen keittiökokonaisuuteen päädytään. Esimerkiksi rintamamiestalossa maalaisromanttisella keittiöllä voidaan herättää eloon talon vanhaa tunnelmaa – modernilla twistillä! Maalaisromanttinen keittiö ei suinkaan tarkoita vanhaa henkiviä keittiöratkaisuja, vaan romanttiseen tyyliin voidaan yhdistää monenlaisia trendikkäitä elementtejä.  

Maalaisromanttisen keittiön peruspilarit

Maalaisromanttiseen keittiöön kuuluu tiettyjä elementtejä, jotka tekevät siitä tunnistettavan. 

  • Romanttisuus 

Maalaisromanttinen keittiö on nimensä mukaisesti luokseen kutsuva, lämmin ja idyllinen. Moderniin ja suoraviivaiseen keittiöön verrattuna se on runsas ja täynnä kauniita yksityiskohtia aina vetimistä kaapistoihin. 

  • Värimaailma

Usein mielletään, että maalaisromanttisen keittiön tulisi aina olla vaalea, mutta rohkeampi sisustaja voi tehdä siitä jopa mustan!  AINA-keittiöiden maalaisromanttisen keittiön sävyvalikoima on runsas ja valittavana on kolme eri kiiltoastetta keittiökaapistoihin. 

  • Tunnistettavimmat piirteet 

Mistä tunnistaa maalaisromanttisen keittiön? Ristikko-ovista peilikaapistoineen, avohyllyistä, metallisista tai rustiikkisista vetimistä, joita usein täydentävät lautalattiat puuhellalla tai leivinuunilla. Myös hirsiseinät tuovat oman lämpimän tunnelmansa keittiöön, mutta jos tämä ei ole mahdollista toteuttaa keittiössä, yksi vaihtoehto on valita seinille ristikkotapettia. 

  • Sisustukselliset elementit

Maalaisromanttinen keittiö tunnetaan upeista yksityiskohdistaan! Kaikki pehmeät sistusratkaisut, kuten pellavaverhot, kirjaillut keittiönpöydän tabletit ja liinat, messinkiset kynttilänjalat sekä kukat täydentävät maalaistunnelmaa. Valitse pastellisen sävyisiä astioita kaapistoihin, joista ne ovat näkyvästi esillä. Tuoreet pionit saavat maalaisromanttisen keittiön kukoistamaan!

  • Yhdistele vanhaa ja uutta!

Jos täysin maalaromanttinen keittiön ei ole sinun juttusi, niin voit hyvin yhdistää siihen modernin keittiön ratkaisuja. Suoralinjainen liesituuletin yhdessä vaaleiden pintojen, esimerkiksi vaaleanruskeiden alppitammi-laminaattien kanssa pehmentävät runsasta ja romanttista linjaa. Integroidut metalliset sähkökalusteet upotettuna kaapistojen sisään luovat nykyaikaisen ilmeen keittiölle. 

Puhutteleeko maalaisromanttinen keittiö sinua? Tutustu AINA-keittiöiden maalaisromanttiseen keittiömalliin täältä!

Tarvitsetko apua maalaisromanttisen keittiökokonaisuuden suunnittelussa?

>> Varaa aika maksuttomaan keittiösuunnitteluun

Jaa