Skip links
Published on: Blogi

Koti joulukuntoon – kymmenen helppoa ja tyylikästä tapaa luoda kotiin juhlatunnelmaa

Koti joulukuntoon – kymmenen helppoa ja tyylikästä tapaa luoda kotiin juhlatunnelmaa

Joulu on jo ovella, joten on aika laittaa koti joulukuntoon. Tässä kymmenen vinkkiä, kuinka tuot juhlan tunnelmaa kotiisi helposti ja tyylikkäästi.

1. Joulukuusen koristelu

Kuusen voi tuoda sisään jo hyvissä ajoin ennen aattoa! Vanha perinne on noutaa se vasta aivan joulun alla, mutta mikä estäisi tuomasta kotiin tunnelmaa jo aiemmin.

Koristele joulukuusi maltilla ja ajattomasti. Tee jotain toisin tänä vuonna. Panosta joulukuusen valaistukseen ja hanki koristeeksi tyylikkäitä lasipalloja. Asettelemalla lasipallot hyvin valojen kanssa saat loihdittua hienoja heijastuksia.

Koti joulukuntoon

2. Luontoaiheiset joulukoristeet

Älä kaiva kaikkia vuosikymmeniä palvelleita joulukoristeita esille, vaan asettele muutama tärkein hyvälle paikalle ja panosta ennemmin luontoaiheisiin koristeisiin. Kävyt, havut, halot ja oljet tuovat aidon suomalaisen joulun tunnelmaa kotiin. Esimerkiksi lyhtyihin on helppo tehdä kauniita asetelmia luonnon antimista.

3. Luota hajuaistin voimaan

Sijoittele kotiisi hyviä tuoksuja, jotka muistuttavat juuri sinua joulusta. Nämä voivat olla tuttuja huonekasveja kuten hyasintti ja amaryllis tai perinteiset jouluiset mausteet kaneli, neilikka, kardemumma ja tähtianis nätisti kippoon aseteltuna.

Tuoksut auttavat pääsemään oikeaan tunnelmaan. Keitä glögiä ja anna tuoksun levitä asuntoon, sytytä kynttilät ja käy viltin alle rentoutumaan.

Koti joulukuntoon

4. Onko mielessäsi ollut jokin kotisi sisustukseen liittyvä muutos? 

Anna itsellesi ja kodillesi kestävä joululahja. Nyt voisi olla juuri se aika, kun toteutat pitkään mielessä olleen päivityksen esimerkiksi keittiössä tai olohuoneessa. Tutustu AINA-keittiöihin ja varaa itsellesi maksuton suunnitteluaika.

5. Keskity jouluiseen askarteluun

Anna joulun palvella ennemminkin rauhoittumisen motivaattorina kuin kiireen ja stressin luojana. Tee jotain omin käsin ja keskity luomiseen.

Siivoussangolla ja vedellä saa aikaan hienoja jäälyhtyjä. Täytä sanko vedellä ja vie se ulos. Anna reunojen jäätyä sisäpuolelta parin senttimetrin verran ja kaada loput vedet pois. Irrota lyhty sangosta koputtelemalla.

Koti joulukuntoon

6. Ota kausivalot haltuun uudella tavalla

Mieti voisiko valoja asettaa kotiin muuallekin kuin ikkunaan ja parvekkeelle. Ehkä jokin tuttu ja turvallinen joulukoriste voisi saada uuden ilmeen led-valoilla tuunattuna. Valot sopivat hyvin myös lyhtyihin ja muihin lasisiin astioihin.

Eikö olisikin tunnelmallista, jos kotona valaistukseksi riittäisi tarkoin asetellut kausivalot ja talven pimenevinä iltoina voisit sammuttaa kaikki kattovalot? Sopii myös ajan hengessä energiansäästökeinoksi!

7. Luo itsellesi sopiva joulusauna

Sauno kynttilän valossa ja lisää löylyveteen joulutuoksua. Osta torilta vasta – tai vihta, kuinka ikinä sitä kutsutkaan, ja nauti saunomisesta täysillä. Kaikkia joulun perinteitä ei tarvitse ahtaa yhdelle päivälle, vaan joulusaunasta voi nauttia moneen kertaan jo ennen varisnaista h-hetkeä.

Viileä suihku löylyjen välissä ja saunan päätteeksi jättää raikkaan olon. Tietenkin lopuksi täytyy kääriytyä kylpytakkiin ja vetää villasukat jalkaan.

Mummo ja lapsenlapsi leipovat yhdessä pipareita kauniissa keittiössä.

8. Tuo joulun odotus keittiöön

Näkisitkö itsesi keittelemässä perheesi ja ystäviesi kanssa herkullista glögiä uudessa keittiössä? Tutustu AINAn palveluvalikoimaan ja uusi keittiö voi olla sinun jo heti ensi jouluna.

Jätä tänä jouluna valmiit glögit kaupan hyllylle ja etsi netistä tai kysy kaverilta herkullisen itse tehdyn glögin resepti. Graavilohi on erityisen herkullista piparjuurilevitteen kera.

9. DIY joulukalenteri

Anna joulukalenterille uusi merkitys ja askartele lapsen kanssa persoonallinen kalenteri. Vinkki: tehkää jokaiselle päivälle oma pussukka ja ripustakaa ne seinälle. Jokaiseen pussiin tulee paperikarkki ja paperin pala, jossa on lause, jota lapsen täytyy jatkaa.

Teemana voivat olla esimerkiksi pienen tontun seikkailut. Lauseista kasataan jouluaattona tarina, jonka lapsi voi kertoa isovanhemmilleen tai joulupukille.

 

Koti joulukuntoon

10. Pitäkää kavereiden kanssa rennot pikkujoulut

Jokainen voi miettiä omalta osaltaan mitä haluaisi tuoda tarjolle. Unohtakaa väkitungoksiin meneminen ja rauhoittukaa nauttimaan herkuista, seurasta ja peleistä.

Jos aikaa on enemmän, pakatkaa eväät ja glögit matkaan ja suunnatkaa laavulle. Retken jälkeen tietenkin saunaan ja rentoon yhteiseen illanviettoon.

Jaa