Skip links
Published on: Yleinen

Kesäpaikan keittiö ja kylpyhuone kuntoon

Remonttikohteena oli kesäpaikkamme, jossa olemme viime vuosina viihtyneet enemmän ja enemmän. Olemme suunnitelleet päämökin remontointia jo pidemmän aikaa ja ”koronakevät” sai meidät viimeinkin käärimään hihamme ja ryhtymään toimeen. Remontin yhteydessä päivitettiin myös keittiö ja kylpyhuone.

Kävimme parissakin keittiöfirmassa teettämässä keittiösuunnitelman, mutta kumpikaan niistä ei tuntunut oikealta. Eräänä iltana televisiota katsellessamme bongasimme Huvila ja huussi-ohjelmasta keittiökaapin ovet, jotka miellyttivät molempien silmää. Selvisi, että kyseinen keittiö oli Aina-keittiöiden mallistoa. Näin päädyimme Aina-keittiöiden sivuille. Kun vielä selvisi, että yksi toimipisteistä sijaitsee Heinolassa, jossa kesäpaikkamme sijaitsee ja tuotteet valmistetaan Suomessa, oli valinta selvä.

 

Asiantuntevaa palvelua ja helppoa yhteistyötä

Keittiösuunnittelija Eeva Poskelalta saimme alusta asti asiantuntevaa palvelua ja hän oli aina tavoitettavissa. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen Eeva ajoi paikan päälle, kuunteli toiveemme ja teki ensimmäisen suunnitelmaehdotuksensa parissa päivässä. Muutamalla viilauksella saimme keittiösuunnitelman valmiiksi. Kun näimme 3D-kuvan tulevasta keittiöstämme ensimmäisen kerran, tiesimme, että olimme tehneet oikean valinnan.

Keittiön ovimallin bongasimme tosiaan televisiosta ja niihin sopivat vetimet ja tammitaso löytyivät helposti. Halusimme puutason tuomaan lämpöä muuten valkoiseen keittiöön. Shampanjan väriset nupit sopivat oviin mielestämme loistavasti. Välitilan laatoitusta jatkettiin päätyseinällä kattoon asti, mikä on keittiössä yksi katseenvangitsija.

Halusimme keittiöstämme avaran ja yläkaappeja vain yhdelle seinälle. Eeva osasi tarjota tarpeisiimme sopivat mekanismit, ja keittiö onkin alusta asti tuntunut toimivalta: sokkelilaatikkoon mahtuvat niin pellit, patalaput kuin leivinpaperitkin; pyörivä kulmakaappi sulkee sisäänsä myös oven, joka aiemmin oli aina tiellä; Häfelen mekanismilla olevia ylöspäin aukeavia ovia ei tarvitse väistellä, vaikka keittiössä touhuisi useampikin kokki samaan aikaan. Alakaappien sijaan valitsimme laatikot, joiden käytännöllisyyden olemme havainneet myös kaupunkiasunnossamme. Kätevät piilolaatikot kätkevät sisäänsä aterimet ja ottimet. Kodinkoneet integroitiin ja Eevan ideasta astianpesukoneen etulevy naamioitiin osaksi laatikostoriviä harmonisen kokonaisuuden saavuttamiseksi.

 

 

Toimivia ratkaisuja haastavaankin tilaan

Kylpyhuoneen suunnittelussa Eeva näytti todellisen ammattitaitonsa ja sai sovitettua kaikki haluamamme toiminnot mietintää aiheuttavista suihkun ja wc-istuimen sijoitteluista huolimatta. Koska kylpyhuoneen osalta kyse oli pintaremontista, emme lähteneet muuttamaan kylpyhuoneen rakennetta. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Erityisen tyytyväisiä olemme laminaattitasoon, joka on paitsi tyylikäs myös erittäin helppohoitoinen.

 

 

 

Remonttimme vaati kokonaisuudessaan valtavasti työtunteja, ja päädyimmekin kalusteiden asennuksessa ammattilaisten apuun.

Voimme suositella Eevaa ja Aina-keittiöitä lämpimästi.