Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Kesämökin keittiöremontti

Kesälomakausi on vilkkaimmillaan ja monet suomalaiset suuntaavat rakkaisiin lomakoteihinsa ympäri kotimaata. Etätöiden lisäännyttyä kesämökeillä vietetään entistä enemmän aikaa ja tämä on herättänyt monet kiinnittämään kesämökin keittiön varusteluun yhä enemmän huomiota. Ehkäpä kesämökin keittiöremontti voisi olla ajankohtainen jo ensi kesänä?

Suomalaiset viettävät kesämökeillään ja kakkoskodeissaan aikaa jopa 2–4 kuukautta kerrallaan kesäkuukausien aikana, joten keittiön toiminnallisuuksia on hyvä pohtia ajan kanssa. Kesämökin keittiöremontti kannattaa toteuttaa aina omien käyttötarpeiden mukaan. Mutta mitä kaikkea kesämökin keittiöremontin suunnittelussa ja toteutuksessa olisi hyvä huomioida? Lue vinkkimme alta! 

Kesämökkien keittiön tarpeisiin vaikuttaa muutamakin seikka: onko kyseessä pieni mummonmökki vai modernimpi vapaa-ajan asunto? Pääseekö loma-asunnolta helposti kulkemaan lähimpään kauppaan vai tulisiko keittiövarustuksessa panostaa esimerkiksi isompaan pakastimeen?

Kesämökin keittiöremontin suunnittelussa on hyvä lähteä liikkeelle omista tarpeista ja seuraavanlaisia asioita on syytä miettiä joko itse tai AINA-keittiöiden suunnitteluammattilaisen kanssa: 

Kesämökin keittiöremontissa korostuu käyttötarkoitus

Kesäkuukausina suomalaiset tykkäävät tehdä ruokaa enemmän ulkona kuin sisällä ja tämä on olennainen seikka myös kesämökin keittiöremonttia suunnitellessa. Kesämökin keittiöremontissa kannatta pohtia tarvitseeko kesämökille täysvarustellun keittiön vai onko syytä panostaa mieluummin ulkokeittiön tilaan? 

Keittiön kalustus tarpeiden mukaan

Mökeille kutsutaan kesäisin paljon myös vieraita ja sukulaisia, mikä asettaa vaatimuksia keittiön kalustuksen suhteen. Tarvitsetteko paljon säilytystilaa astioille tai ruoille? Onko keittiöön tarvetta asentaa myös modernimpia kodinkoneita, kuten astianpesukone tai jopa pyykinpesukone?

Apteekkarin hylly ja kätevä pistorasia Mungolife -keittiö

Esimerkiksi trendikäs tilaihme apteekkarinkaappi on olla ihanteellinen vaihtoehto pienempäänkin mökkikeittiöön. Apteekkarinkaappi soveltuu erityisesti kuivatuotteiden säilytykseen, koska tuotteet mahtuvat kompaktiin tilaan ja tilaa pystytään hyödyntämään ylhäältä alas asti.

Mökkikeittiön materiaalivalinnoilla on väliä 

Keittiön materiaalivalintoihin vaikuttaa hyvin paljon se, onko mökki ympärivuotisessa käytössä vai käydäänkö mökillä esimerkiksi talvisin vähemmän. Nämä seikat on huomioitava esimerkiksi lämmönkäytössä ja materiaalien kosteudensietokyvyssä. Materiaaleista erityisesti laminaatti sietää hyvin kosteutta ja lämmönvaihteluja. AINA-keittiöiden valikoimasta löytyvät massiivilaminaattitasot ovat täysin vedenpitäviä vaihtoehtoja mökkikeittiöön!

Keittiön värivalikoima ja tyyli, joka puhuttelee

Jotkut suomalaisista suosivat tarkoituksella askeettisempaa kesämökin keittiötyyliä, kun taas toisten silmää viehättää moderni keittiö nykyaikaisilla varusteilla. Minkälainen keittiö olisi juuri sinun näköisesi? 

Harmaa keittiö nuppivetimet

Luonnolliset keittiön sävyt sopivat aina vehreän luonnon keskelle ja meren äärelle, mutta jos väri-iloittelu on enemmän sinun juttusi, niin voit räväyttää rohkeasti omaan tyyliisi sopivilla keittiön sävyillä. Ammattitaitoinen keittiösuunnittelija auttaa löytämään juuri sinua inspiroivan värimaailman kesämökin keittiöösi!

Jos tarvitsette apua kesämökin keittiöremontin suunnittelussa, niin me autamme mielellämme! AINA-keittiö suunnitellaan käyttäjien tarpeiden, toiveiden ja tyylin mukaan.

>> Varaa aika maksuttomaan keittiösuunnitteluun

Jaa