Skip links
Published on: Sisustus ja trendit

Vuoden 2020 keittiötrendit

Millaisia ovat vuoden 2020 keittiötrendit? Inspiraatiota ja hyviä ideoita keittiön suunnitteluun voi löytää viimeisimmistä sisustustrendeistä. Keittiöissä panostetaan käytännöllisyyteen ja ergonomisuuteen, mutta se tehdään hyvin yksilöllisesti, omaa tyyliä ja makua mukaillen.

Vuoden 2020 keittiötrendit katsovat tulevaan, tekevät keittiöstä toiminnallisen ja nostavat muun muassa maanläheisen puun ja kiven elementit esiin, kauniita metallihohtoisia yksityiskohtia unohtamatta. Valkoinen saa haastajakseen nyt harmaan eri sävyt.

 

1. Tehokas tilankäyttö – koko tila käyttöön ja mahdollisimman paljon siististi piiloon

Keittiön säilytystila on aina ollut ajankohtainen puheenaihe. Säilytystilan merkitys korostuu etenkin pienemmissä kaupunkiasunnoissa, joissa tilaratkaisut määrittävät asumismukavuutta. Keittiön säilytystila parantaa kalusteiden käyttömukavuutta myös isommissa taloissa – siksi se onkin kaikkien, erilaisten keittiöiden lähtökohta. Kun tavaraa, kodinkoneita tai hyllyä ei käytetä, sen ei välttämättä tarvitse olla esillä. Suunnittelemalla säilytystila omien tarpeiden mukaan säästyy tilaa, ja kotiin saadaan siistimpi ja harmonisempi yleisilme. Sen lisäksi keittiön puhtaanapito helpottuu huomattavasti, kun kaikki tavara ei ole näkyvillä.

Toiminnallisuutta kauniiden ja helppokäyttöisten ovien takana

Toiminnallisuus on trendi, jossa huomiota kiinnitetään huoneiden käytettävyyteen ja tehokkaaseen tilankäyttöön. Koteihin halutaan tuoda ratkaisuja, jotka vastaavat sen asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin.

Esimerkiksi liuku- ja taitto-ovilla, laatikostoilla sekä erilaisilla sarana- ja hidastevaihtoehdoilla tilaan saadaan paljon erilaisia toiminnallisuuksia ja luodaan toimivia säilytystiloja niin keittiöön kuin muualle asuntoon.

Tilan käytännöllisyys on kaiken avain. Pienessä kodissa jokaisen nurkan ja kulman hyödyntämisellä saadaan kaikki neliöt hyötykäyttöön. Tulevaisuuden kodeissa ergonomia otetaan huomioon entistä paremmin. Sen lisäksi pienen kaupunkikodin yleisilme muuttuu täysin, kun tavarat ja huonekalut viedään tyylikkäästi piiloon silloin kun niitä ei käytetä.

 

 

Keittiön toiminnallisuus syntyy hyvästä suunnittelusta

Toiminnallinen koti vaatii enemmän suunnittelua, mutta lopputulos palkitsee käyttäjänsä. Mahdollisuuksia on todella paljon. Esimerkiksi keittiösaarekkeen yläpuolelle voidaan sijoittaa kaapisto, joka avautuu näkyville ja on käytettävissä yhdellä napin painalluksella. Kaikki aamiaisella tarvittavat laitteet ja ruuat voidaan laittaa kätevästi aamiaiskaappiin,
jossa ne ovat siististi piilossa – mutta kuitenkin kätevästi saatavilla.

Seuraava kiinnostava trendi on luoda ideoita sisustamiseen, jotka jatkuvat keittiöstä muualle asuntoon. Yhä useammat valmistajat tarjoavat keittiökalusteiden lisäksi ratkaisuja, joilla voi sisustaa olohuoneen, kotitoimiston – tai vaikka koko asunnon. Olohuoneessa TV-kalusteet, seinäkaapit tai kirjahyllyt voidaan tehdä keittiökalusteiden tyylillä ja ruokailutilaan suunnitellaan keittiön kalusteisiin sopiva ruokapöytä. Näin asuntoon saadaan jatkumo niin tyylillisesti kuin toiminallisestikin.

2. Maanläheiset värit – puuta ja kiveä, maanläheisiä värejä

Vuonna 2020 valkoinen loistaa poissaolollaan. Harmaan sävyt haastavat valkoisen aseman pääsävynä keittiön sisustuksessa. Tummat ja rauhoittavat värit keittiössä ovat toinen vahva trendi, jota monet keittiövalmistajat esittelevät näyttelyissä. Eri sävyjen yhdistäminen keskenään on edelleen trendikästä. Harmaan sävyjä käytetään yhdessä vaalean puun, vihreän, sinisen, violetin tai ruskean kanssa. Näin keittiööön luodaan erityisen tunnelmallinen sävymaailma.

Luovuudella ei ole nyt rajoja. Harmonisia sävyjä – kuten harmaa, mokka, siniharmaa, savu tai tuhka – yhdistelemällä syntyy keittiö, joka on yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Harmaaseen kannattaa yhdistää vaaleaa puuta ja erilaisia kiven tai betonin kuoseja. Elävät pinnat ja tasot ovat nyt suosittuja.

 

3. Metalliset yksityiskohdat

Maanläheisten sävyjen rinnalla nähdään katseenvangitsijoina metallisia sävyjä muun muassa vetimissä, hanoissa ja altaissa . Lämpimät metallisävyt kulta ja messinki trendaavat tällä hetkellä eniten.

Erilaisten metallisävyjen suosio kasvaa keittiön sisustuksessa yleisesti: kullan, messingin, kuparin tai pronssin sävyt tulevat perinteisten ruostumattoman teräksen ja kromin lisäksi keittiöihin.

Uutena trendinä metallinhohtosävyt näyttäytyvät keittiön kaapeissa ja työtasoissa. Kullatuilla sekä kuparisilla sävyillä saadaan aikaan vaikutelma ajan patinoimasta pinnasta. Metallinhohto tulee tarjolle keittiön kaikkiin elementteihin ja metallin sävyjä löytyy niin keittiön kaapeista kuin tasoista sekä hanoista ja altaista.

Kuparinen tai pronssinen ilme voidaan toteuttaa täydellisesti vetimettömässä keittiöissä, jossa puun sävyt, ruskea tai betoni ovat hallitsevia. Musta tai valkoinen keittiö toimivat sen sijaan parhaiten yhdistettynä kultaan tai messinkiin.

4. Puun ja lasin yhdistelmät

Ilmavuutta maanläheisten ja syvien sävyjen sekaan tuo lasi. Lasiaukot ja lasiovet ovat taas suosittuja. Niitä yhdistellään yhä enemmän puun kanssa, mikä luo raikkaan lopputuloksen.

Lasiovet ja laadukkaan valaistuksen yhdistämällä luodaan tilaan tunnelmaa, jossa kauniit esineet saavat näkyä. Myös tunnelmallinen ja rauhoittava musta lasi on nostanut suosiotaan ja sitä yhdistetään paljon liukuoviin.

 

5. Rohkeat laminaattikuosit

Keittiön laminaattitasoissa ja -ovissa tullaan näkemään rohkeita ja näyttäviä kuoseja. Pinnat saavat viedä huomiota ja tuoda persoonallisuutta keittiöihin, joissa ylimääräiset tavarat ovat siististi kaappien takana. Tällöin tilan tunnelmaa voidaan muokata laminaattipinnoilla asukkaan haluaamaan suuntaan. Lisäksi uudet laminaattikuosit haastavat perinteisiä puuovia.

 

Onko haaveissasi uusi keittiö? Tilaa maksuton suunnitteluaika!

 

 

Jaa