Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Keittiön parhaat säilytysvinkit

Keittiö on paikka, jossa säilytystilalla on suuri merkitys ja säilytyksen on oltava erityisen toimivaa. Alta löydät keittiön parhaat säilytysvinkit – lue alta  yhdeksän parasta vinkkiämme!

  • Aamiaiskaappi on säilytyksen uusi trendi – sinne saa piiloon käytetyimmät kodinkoneet ja aamiaistarvikkeet eli muun muassa kahvinkeittimen, mikroaaltouunin, leivänpaahtimen, blenderin, kahvikupit, kulhot ja leivät. Aamiaiskaapissa säilytettävät asiat ovat kuitenkin aina helposti käytettävissä!
  • Cooking agend on keittiön alakaapista ulosvedettävä tarvikemekanismi, johon saa näppärästi sijoitettua muun muassa öljypullot, mausteet ja jauhot. Ruoanlaitto helpottuu, kun kaikki tarvikkeet ovat kätevästi saatavilla samasta paikasta! Samalla kaikki pienemmät purnukat pysyvät siistissä järjestyksessä.

Kuva: Hettich

  • Keittiösaareke on oiva lisätila esimerkiksi ruokatarvikkeiden, lautasten, kattiloiden ja paistinpannujen säilytykseen. Tämän lisäksi se tarjoaa tilaa ruoanvalmistukseen, ja kaikki tarvittavat keittiövälineet voi tarvittaessa sijoittaa kädenulottuville!
  • Pistorasiat piiloon! Työtasolle ja säilytykseen saa enemmän tilaa, kun keittiön pistorasiat ja johdot sijoitetaan piiloon työtason sisälle ja ne nousevat esille vain käytettäessä. Pistorasioiden piilottaminen näkyvistä on myös visuaalisesti kaunis vaihtoehto!
  • Keittiön kulmakaapit saa hyödynnettyä kokonaan erilaisten kaapistojen mekanismien avulla. Mekanismit tuovat muun muassa kattilat, kannet ja erilaiset paistinpannut esille ilman kyykistelyä ja kumartelua. Kääntyvät mekanismit parantavat myös keittiön ergonomiaa!
  • Hyödynnä lajittelukoreja! Valitse keittiöösi erilliset lajittelukorit esimerkiksi lehdille ja biojätteelle. Lajittelu on helpompaa ja nopeampaa, kun kaikelle on oma paikkansa.

  • Keittiökaappien ulosvedettäviin laatikoihin saa sijoitettua enemmän tavaraa kuin esimerkiksi komeroihin. Laatikoihin saa myös käteviä jakajia, jotka auttavat järjestyksen ylläpidossa. Jakaja säästää tilaa ja tekee lokerosta juuri sinun tavaroillesi sopivan.
  • Sijoita mausteet ulosvedettävään laatikkoon, jolloin ratkaisu on ergonomisempi ja säilytystilaa on huomattavasti enemmän.
  • Nerokas leikkuulauta! AINAn leikkuulaudat mitoitetaan siten, että ne saa sijoitettua myös laatikoston päälle. Näin leikkuulauta toimii nerokkaasti myös erillisenä työtasona ja piiloutuu laatikkoon, kun sitä ei tarvita!
Jaa