Skip links
Published on: asiakaskokemuksia

Keittiö mittojen mukaan pieneen ja haastavaan tilaan

Petra Turkia

Keittiö mittojen mukaan tehtynä on usein hyvä ratkaisu ahtaissa tiloissa. AINA-keittiöt toteutti keittiöremontin Petra Turkian Helsingin Koskelassa vanhalla puutaloalueella sijaitsevaan 42-neliöiseen kaksioon.

Turkia löysi AINA-keittiöt Huvila & Huussi -ohjelman kautta, jossa hän työskentelee tuottajana. AINA-keittiöiden kalusteita käytettiin ohjelmassa useissa eri kohteissa, ja tekijätiimi oli niihin tyytyväinen.

”Remonttikoordinaattorimme Vilja Schepel suositteli minulle AINA-keittiöitä, kun keittiöremontti tuli eteeni.”

Turkian kodissa tila, johon keittiö tuli, on avoimena ruokailutilaan ja olohuoneeseen ja on kooltaan pieni, mikä toi haastetta suunnitteluun. Turkian toiveissa oli myös, että keittiöön mahtuisi sen pienestä koosta huolimatta useita integroituja kodinkoneita, kuten astian- ja pyykinpesukone.

”Kaiken lisäksi remontin oli valmistuttava kuukaudessa, koska minun piti muuttaa siinä ajassa pois vanhasta vuokra-asunnostani.”

Turkiaa miellyttävät murretut luonnonvärit, joten hän päätyi valitsemaan kalusteisiinsa Naava-sävyn.

”Naava oli täydellinen – ihastuin siihen heti, kun näin sen! En olisi voinut ajatellakaan, että minulle tulisi valkoinen keittiö.”

”Naavan kanssa yhdistyvät kauniisti keittiön harmaavalkoinen kivitaso sekä kupariset hanat ja vetimet.”

Turkian keittiössä on käytetty erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, kuten LeMans-kulmakaappimekanismia ja tasoon upotettuja pistorasioita.

”LeMans-mekanismi toimii todella hyvin, ja pistorasiat menevät piiloon, eivätkä törötä mistään.”

Tilan haastavuudesta johtuen keittiön kalusteet valmistettiin mittojen mukaan millimetrin tarkkuudella.

Turkialta saavat kehuja AINA-keittiöiden nopea toimitusaika, paikallisuus sekä kotimaisuus.

”Se oli minulle tärkeä ja iso asia, että keittiö on kotimainen.”

”Koin myös, että sain AINA-keittiöiltä yksilöllistä palvelua. Jaana kuunteli toiveitani ja millaista keittiöelämäni on – miten siellä käyttäydyn ja teen ruokaa. Sen ansiosta keittiö on juuri minulle oikeanlainen.”

Arki uudessa keittiössä on Turkian mukaan lähtenyt sujumaan hyvin. Hän rakastaa laittaa siellä ruokaa ja kutsua ystäviään kylään.

”Ystävät voivat istua saarekkeen äärellä, ja me voimme jutella samalla, kun puuhastelen keittiössä.”

Turkia kertoo, että uusi keittiö on – kuten sanonta kuuluu – hänen kotinsa sydän.

”Voin lämpimästi suositella AINA-keittiöitä kaikille, jotka suunnittelevat keittiöremonttia. Heidän kanssaan on hyvin helppo työskennellä ja asioida. Jokainen saa sieltä yksilöllistä palvelua.”

Keittiö mittojen mukaan pieneen ja haastavaan tilaan

Jaa