Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Joulun sisustustrendejä

Kaupat ovat jo pullollaan jos jonkinlaista joulukoristetta. Tarjonnan paljoudessa saattaa iskeä valinnanvaikeus, joten kokosimme vuonna 2016 alle muutamia sisustustrendejä. Joulun sisustus on kuitenkin ajatonta, joten katso ihmeessä trendit myös muinakin vuosina. Mikähän niistä sopisi parhaiten juuri sinun kotiisi? 🙂

Rustiikki

Kotoisan rustiikkiset joulukoristeet pitävät pintansa vuodesta toiseen. Maalaisromantiikka tuo palan Korvatunturia kotiin. Joulukoristeet ovat myös ehdottomasti joulun tärkeimpiä sisustuselementtejä.

Koska tyylissä suositaan luonnonmateriaaleja, rouheita tekstuureja, luonnollisia tekstiilejä, sekä tietysti perinteisiä joulun värejä sopii siihen yhdistää myös tänä vuonna eityisen trendikästä betonia ja metalleja. Monet muutkin vuoden 2016 joulun sisustustrendit sopivat tähän tyyliin loistavasti, kokeile vaikka joulutähteä makramee-amppelissa!

Joulun sisustustrendejä - Kuva: Fotograf Lina Östling
Joulun sisustustrendejä - Kuva: Lantliv

Fotograf Lina Östling | Lantliv

Skandinaavinen minimalismi

Pohjoismainen minimalismi on edelleen trendikästä, myös joulukoristeissa. Kuten rustiikkisessa tyylissä, myös skandinaavisessa minimalismissa suositaan luonnonmateriaaleja, mutta modernimmalla ja hillitymmällä otteella.

Joulun sisustus pohjoismaisella minimalismilla syntyy suosimalla selkeitä, geometrisia muotoja ja linjoja. Tekstiileiksi sopivat erilaiset taljat sekä printtikankaat, joissa toistuvat jylhät maisemat, puuaiheet ja tietysti erilaiset metsän eläimet, eritoten joulupukille tutut sarvipäät. Esimerkiksi kauniit punaiset geometriset muodot tuovat joulun tuntua.

Joulun sisustustrendejä - Kuva: Nicety
Joulun sisustustrendejä - Kuva: Made in Persbo

Nicety | Made in Persbo

Pastellisävyt

Mitä jos nappaisit tänä vuonna sävyt joulun sisustukseen perinteisistä piparkakkutalon koristeista, eli ranskanpastilleista? Perinteisen joulunpunaisen ja vihreän sijaan voisit suosia trendikästä pastellipinkkiä ja mintunvihreää ja miksei myös muita huurteisia sävyjä.

Kaveriksi sopivat hyvin skandinaavisesta tyylistä napatut valkoinen ja vaalea puu, sekä erilaiset metallin sävyt, erityisesti trendikäs ruusukulta.

Joulun sisustustrendejä - Kuva: My Scandinavian home
Joulun sisustustrendejä - Kuva: Made in Persbo

My Scandinavian home | Made in Persbo

Jaa