Skip links
Published on: Vinkit ja ohjeet

Hillitympi halloween

Ensi viikon lopussa vietetään pyhäinpäivää, eli pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivää. Tunnelmaan voi kuitenkin virittäytyä jo vähän etukäteen, sillä viime vuosina myös Suomeen rantautunut kurpitsajuhla eli halloween on jo lokakuun viimeisenä päivänä. Halloweenin sijasta voi tietysti juhlia myös suomalaisittain kekriä.

Juhlitpa mitä hyvänsä, alla muutamia vinkkejä hillitympään halloween-sisustukseen.

1. Tuunaa kurpitsa

Tiesitkö, että kaikille tutun kesäkurpitsan, sekä perinteisen jättikurpitsan lisäksi myös Suomessa on saatavana useita muitakin kurpitsalajikkeita? Syksyllä, kurpitsojen sesonkiaikaan tarjolla on muun muassa myskikurpitsaa, spagettikurpitsaa ja hokkaidokurpitsaa.

Amerikkalaiseen halloween-perinteeseen kuuluu kurpitsojen kaiverrus, mutta kurpitsan voi koristella myös esimerkiksi eri tavoin maalaamalla, päällystämällä ja rei’ittämällä. Vain mielikuvitus on rajana!

Suloisen pienet koristekurpitsat sopivat hyvin myös asetelmiksi erilaisiin vaaseihin ja purnukoihin.

Hillitympi halloween - Kuva: My Sweet Savannah
Hillitympi halloween - Kuva: Anderson + Grant

My Sweet Savannah | Anderson + Grant

2. Shoppaile second handia

Markettien muovirihkaman sijaan koristeita voi löytää edullisesti antiikki- ja second-hand liikkeistä. Patinoituneet metallitarjottimet, kynttilänjalat, vanhat kirjat ja valokuvat tuovat mieleen viktoriaanisen ajan kuuluisimmat kauhutarinat.

Hillitympi halloween - Kuva: Thoughts from Alice
Hillitympi halloween - Kuva: Glitter Guide

Thoughts from Alice | Glitter Guide

3. Hifistele designilla

Jos haluat panostaa oikein kunnolla, voit sijoittaa pieneen palaan laadukasta designia. Myös pohjoismaista löytyy muutamia kiinnostavia suunnittelijoita, joiden luomukset sopivat erityisesti syksyn hurjimpaan juhlaan. Joko tunnet kotimaisen Sami Rinne Designin lepakkomukin? Entä ruotsalaisen Kosta Bodan Still Life -votiivin?

Hillitympi halloween - Kuva: Sami Rinne Design
Hillitympi halloween - Kuva: Room21

Sami Rinne Design | Room21

Jaa