Skip links
Published on: Ruoka

Hannelen herkullinen mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka - Ohje: Täyttä elämää

Tänään meillä on ilo ja kunnia saada vierailevaksi bloggaajaksi Hannele Täyttä elämää -blogista. Hannele tunnetaan kauniin harmonisista sisustuskuvista ja upeista leipomuksista. Meille hän kertoo (ja näyttää videolla) ohjeen herkulliseen mustikkapiirakkaan. Nyt päästämme Hannelen ääneen. / Ainan tiimi

Taas on se aika vuodesta, kun pakastimet täyttyvät metsän antimista. Meillä kerätään mustikoita joka syksy, ja erityisen paljon niitä kuluu talven mittaan erilaisiin piirakoihin. Jaankin teille nyt yhden herkullisen ohjeen.

Mustikkapiirakka

Pohja:

150g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
150g creme fraichea
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3 dl mustikoita
(jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 2 tl perunajauhoja)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

Lisää kananmuna koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan vehnäjauhoja apuna käyttäen.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinan päälle. Lisää mustikat.

Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Videolla tekemästäni piirakasta jäi yksi kananmuna täytteestä pois, ja sen vuoksi täyte jäi liian löysäksi. Sillä tavalla voi käydä, kun luulee muistavansa jonkun ohjeen ulkoa ja tarkistaa määriä vasta siinä vaiheessa kun piirakkaa ollaan syömässä. Mutta nopeasti tyhjeni vuoka tälläkin kertaa ja pian oli ainoastaan muruset jäljellä!

Ihan yhtä hyvä mustikkasato ei ainakaan meidän lähimetsissä ole kuin viime vuonna. Sen verran kuitenkin löytyy, että ensi talvenakin saadaan suut siniseksi 🙂

Mustikkapiirakka - Ohje: Täyttä elämää
Mustikkapiirakka - Ohje: Täyttä elämää
Mustikkapiirakka - Ohje: Täyttä elämää
Mustikkapiirakka - Ohje: Täyttä elämää

Leave a comment