Skip links
Published on: Blogi

AINA on tae laadusta! AINAlle on myönnetty M1, Avainlippu ja Design from Finland -merkit

Valitsemalla AINA-keittiöt saat takeen kotimaisesta laadusta

AINA-keittiöt on tae laadusta, nopeudesta, joustavuudesta ja kotimaisesta työstä. Panostamme hyvään palveluun ja hintamme toimivat aina reilusti.

Vastuullisuus kulkee mukana kaikissa valinnoissamme, niin tuotannossa, liiketoiminnassa kuin omassa työyhteisössämme. Työskentelemme kestävän tulevaisuuden hyväksi ja minimoimme hiilijalanjäljen kaikissa toimintamme vaiheissa. Valmistamme kaiken itse, joten voimme taata, että tuotteemme ovat vastuullisesti valmistettuja.

Me AINA-keittiöillä haluamme luoda harmoniaa kaikessa mitä teemme. Uskomme, että avullamme jokainen voi löytää juuri omaan tyyliin ja budjettiin sopivat kotimaiset kodin kalusteet keittiöön, kylpyhuoneeseen ja muuhun kodin säilytykseen.

Arvostamme yksilöllisyyttä ja uskomme, että aina mittatilaustyönä tehdyt tuotteemme ja värikarttamme yli 8 000 sävyä takaavat asiakkaillemme mahdollisuuden rakentaa kodeistaan juuri omien toiveidensa mukaiset.

Samalla me uskomme suomalaiseen ammattitaitoon ja laadukkaaseen kädenjälkeen. Kotimainen tuotanto on energia- ja kustannustehokasta, mikä pitää hinta-laatusuhteen poikkeuksellisen korkeana.

 

AINA-keittiöille on myönnetty Avainlippu-merkki

AINA-keittiöiden tuotteet valmistavalle Mellano Oy:lle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Avainlippu on merkki laadukkaasta suomalaisesta työstä. AINA-keittiöille kotimaisuus on kuitenkin paljon muutakin kuin Avainlippu-merkki, sillä meidän mielestämme kotimaisuus on arvovalinta. AINA-keittiöt vaalii kotimaisuutta ja suomalaisia työpaikkoja kaikin tavoin: kaikki AINA-kalusteet valmistetaan Mellanon tehtaalla Lapinlahdella, ja teemme myös aktiivisesti yhteistyötä sekä kuntouttavaa työtä tarjoavien säätiöiden että oppilaitosten kanssa.

Aktiivisen yhteistyön avulla hyödynnämme kotimaisten yritysten tuotteita ja osaamista. Tavoitteenamme on säilyttää kotimainen kalusteteollisuus sekä myös vahvistaa sitä. Etsimme koko ajan uusia kilpailukykytekijöitä tuontituotteita vastaan. Tällaisia ovat esimerkiksi räätälöity mitoitus millimetrin tarkkuudella ja rajaton määrä valittavia värisävyjä. Pyrimme hankkimaan kaikki raaka-aineet ja palvelut niin läheltä kuin vain on mahdollista.

 

Mitä Avainlippu-merkki tarkoittaa?

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Tämän lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia, kuten AINA-keittiöilläkin on.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset. Tarkemmat kriteerit voit katsoa täältä: https://suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/avainlipun-saannot/

Palveluyritysten kohdalla on yrityksellä lisäksi oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa.

Hakemusten perusteella Avainlipun käyttöoikeuden myöntää Avainlippu-merkin toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Avainlippu on myönnetty tuhansille tuotteille ja palveluille.

 

AINA-keittiöille on myönnetty Design from Finland -merkki

Design from Finland -merkki tuo suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu.

Kaikki AINA-keittiöiden tuotteet suunnitellaan Mellanon tehtaalla Lapinlahdella. Muotoiluprosessin kanssa rinnakkain kulkee luonnollisesti myös tuotantoprosessi. AINAlla mietitään aina tarkasti, miten tuotanto voisi parhaiten tukea tuotteen muotoilua.

Me AINA-keittiöillä seuraamme aktiivisesti eurooppalaisten trendien kehitystä. Uudistamme valikoimaamme joka vuosi ja tuomme uusia upeita designeja valikoimaamme.

 

Mitä Design from Finland -merkki tarkoittaa?

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttorit sijaitsevat Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteista ja valmistusmaasta. Merkin saaneista yrityksistä 79 % valmistaa osan tuotteista Suomessa ja 71 % valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa (tammikuu 2023).

Hakemusten perusteella Design from Finland -merkkioikeuden myöntää kolmeksi vuodeksi kerrallaan Design From Finland -merkin puolueeton toimikunta, joka on alan asiantuntijoista koottu. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Design from Finland -merkki on myönnetty jo sadoille tuotteille tai palveluille digitaalisista ratkaisuista teollisen muotoilun tuotteisiin.

 

AINA-keittiöille on myönnetty paras M1-sisäilmaluokitus

M1-luokitus on osoitus siitä, että AINA-keittiöiden laadukkaat materiaalit ovat myös vähäpäästöisiä. RTS:n luokituksessa AINA-keittiöiden saavuttama M1-luokitus on paras mahdollinen.

M1-tuotteet ovat terveellinen valinta kemikaaliyliherkille ja kaikille puhdasta sisäilmaa arvostaville. Sisäilman puhtautta määritellään kolmella eri tasolla ja luokituksista M1 on parhain. M1-merkin saaneet tuotteet täyttävät rakennusmateriaaleille asetetut kotimaiset raja-arvot ja ovat tutkitusti turvallisia. Luokitus on tehty jo 20 vuotta sitten, mutta se on noussut näkyvämmin esiin vasta hiljattain.

Remontoitaessa on tärkeää huomioida pintamateriaalien lisäksi, millaisia kiinnitys- ja pintakäsittelyaineita valitsee. M1-luokituksen avulla on helpompi valita materiaaleja, jotka takaavat puhtaan huoneilman.

M1-luokituksen voi hakea joko kalusteille kokonaisuutena tai yksittäisille komponenteille. Koemme, että komponenttikohtainen M1-luokittelu on kuluttajaa palvelevampi kuin kalustekokonaisuuden luokitus. Koska AINA-keittiöiltä on mahdollista ostaa vain pelkät ovet, olemme hakeneet yhteistyössä kumppaneidemme kanssa M1-luokituksen eri komponenteille.

AINA-keittiöt oli ensimmäinen toimija, joka toi vesiohenteisella tekniikalla valmistetut M1-maaliovet markkinoille, eli meillä on osaamista näiden tuotteiden valmistamisesta. Tällä hetkellä maaliovissa on valittavana yksi M1-luokiteltu maalisävy (Aqua), joka ei myöskään kellastu ajan saatossa. Tulemme laajentamaan sävyvalikoimaa vuoden 2023 aikana.

M1-luokiteltu maaliovi on aina käsityötä johtuen puunsyiden veteen reagoimisesta, jolloin ne nousevat pystyyn. Kaikki M1-luokitellut maaliovet valmistetaan kotimaisesti. M1-luokitelluissa maaliovissa perinteinen puuseppäosaaminen pääseekin erityisen hyvin oikeuksiinsa. Kalusteovissa vesiohenteinen maalaustekniikka ei ole vielä lyönyt isommin läpi toisin kuin ulko-ovi ja sisäovissa. Tämä selittyy pitkälti sillä, että M1-tekniikalla ei saada toistaiseksi tuotettua samanlaista jyrsittyä tuotetta kuin katalyytilla. Materiaalina käytetty levy on tiheimmillään pinnassa, ja mitä syvemmälle jyrsitään, sitä enemmän levyn ”karvat” nousevat pystyyn.

AINA-keittiöillä on erikseen luokitukset lastulevylle rungoissa ja tasoissa. Lisäksi olemme hakeneet M1-luokituksen laminaateille, joita käytetään työtasojen valmistuksessa lastulevyn rinnalla. Laminaattitasoa valitessasi voit olla siis huoletta – valitsemasi taso ei kuormita sisäilmaa.

Yli 99 prosenttia myydyistä tuotteista on tavallisia tuotteita ja M1-tuotteiden osuus on noin prosentin. Tämä selittyy sillä, että yliherkkyys kyseisille aineille on melko harvinaista. M1-luokiteltu tuote on erikoistuote ja on siksi normaalia tuotetta kalliimpi. Tuote itsessään on aivan yhtä laadukas ja ekologinen kuin mikä tahansa tuotteemme.

Vastuullisuus on yksi AINA-keittiöiden arvoista ja pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteidemme ekologisuutta. AINA-keittiöiden valmistuksen VOC-päästöt ovat laskeneet viiden vuoden aikana lähes 60 prosenttia, vaikka myynti on nelinkertaistunut, joka on mielestämme hyvin konkreettinen osoitus siitä, että haluamme kehittää toimintaamme pysyvästi kestävämpään suuntaan. Tutustu AINA-keittiöiden hiilijalanjälkeen paremmin.

 

Mitä M1-luokitus tarkoittaa?

M1-luokitus on vähäpäästöisille materiaaleille tarkoitettu luokitus. M1-luokituksen kriteeristö julkaistiin ensimmäisen kerran jo yli 20 vuotta sitten, joten se ei ole uusi asia. Luokitus asettaa raja-arvot materiaalien ja kalusteiden orgaanisten haihtuvien yhdisteiden (VOC), formaldehydin ja ammoniakin päästöille. Myös tuotteiden hajun hyväksyttävyys arvioidaan.

M1 on Rakennustietosäätiö RTS:n myöntämä rakennusmateriaalien kolmiportainen päästöluokitus. M1 tarkoittaa sisäilman laadun kannalta parasta luokitusta, johon kuuluu vain kaikkein matalapäästöisimpiä ja hajuttomimpia tuotteita. Euroopassa on käytössä E1-luokitusmerkki, joka on vaatimuksiltaan vastaava.

Jaa