Skip links
Published on: Yleinen

AINA-keittiöiden ensisijainen hinta-laatusuhde

AINA-keittiöt tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan – tuomme laadukkaat kalusteet ja materiaalit asiakkaan saataville kilpailukykyisellä hinnalla. Tuotteidemme tekninen laatu on markkinoiden parasta jatkuvan laaduntarkkailun ansiosta. Monet ihmettelevätkin, miksei laatu nosta kalusteiden hintaa todella korkeaksi. Toimitusjohtajamme Janne Lehtonen avaa, miten AINA-keittiöt pystyy pitämään hinta-laatusuhteen niin erinomaisena.

 

Hyvä suunnittelu ja asiantuntijuus laskevat kuluja – meillä ei tehdä kustannuksia kasvattavia virheitä

Ostaessasi keittiötä hyvä suunnittelija ei pelkästään keskity ulkonäköön, vaan rakentaa myös toiminnallisuuksiltaan mahdollisimman toimivan kokonaisuuden. Esimerkiksi ostaessasi laatikostoa saat päättää tietenkin värit ja tyylin – suunnittelija puolestaan auttaa valitsemaan sopivimmat mekanismit ja hidasteet sekä muut kalusteeseen ratkaisevasti vaikuttavat tekijät. Ethän sinäkään autokaupoilla valitse koneeseen venttiileitä, vaan mahdolliset lisävarusteet! Osaava keittiöasiantuntija toteuttaa unelmasi järkevään hintaan, sillä hyvin suunniteltu keittiö kestää aikaa ja käyttöä sekä valmiiksi konseptoidut kokonaisuudet säästävät suoraa rahaa.

Tehtaallamme ei unohdeta kustannustehokkuutta ja laatua. Käytämme huippulaadukkaita maaleja – myös NASA käyttää samoja maaleja avaruudessa! Tarkan seurannan ansiosta tiedämme, kuinka paljon maalia tarvitsemme esimerkiksi yhteen oveen. Maalaamme ovet vain kerran eli teemme tuotteen kerralla oikein, eikä sitä tarvitse korjata lisämaalauskerroilla – säästämme samalla sekä työaikaa että luontoa.

 

SnowWhite-keittiö
SnowWhite-keittiö

Satsaamme tuotannon kehittämiseen koko ajan, jotta prosessi on laadukas, tehokas ja hinnaltaan kilpailukykyinen

Käytämme tilastollista laadunhallinnan menetelmää (SPC) prosessin virheiden mittaamiseen. Kun tunnistamme tuotannon mahdolliset virheet, pystymme poistamaan virheen aiheuttaneet tekijät. Kukaan muu valmistaja Suomessa ei seuraa tuotantoaan yhtä tarkalla mittaristolla! SPC on käytössä myös suomalaisissa neuvoloissa. Siellä siitä käytetään nimeä kasvukäyrä ja sillä seurataan lapsen kasvua.

Kun prosessin tai tuotteen laatu halutaan viedä kokonaan uudelle tasolle, joudutaan tutkimaan monen yhtäaikaisen muuttujan vaikutusta lopputulokseen. Esimerkiksi F1-tallit ajavat ennen kisoja testejä, joissa he mittaavat monien tekijöiden yhtäaikaista vaikutusta (kuski, rata, renkaat, keli, jne.) kierrosaikaan. F1-kisan voittaa se talli, joka tuottaa mahdollisimman nopean kierrosajan. Tuotantomme käyttää samaa menetelmää, jonka ansiosta kalvo-ovistamme on tullut huippukestäviä. Tutkimme kalvon kiinni pysymiseen vaikuttavia lukuisia tekijöitä, kuten puristuslämpötilaa, -painetta ja -aikaa, liiman koostumusta ja kuivumisaikaa sekä tuotantotilan kosteutta ja lämpötilaa, saavuttaaksemme täydellisen pysyvyyden. Nimesimme nämä laadukkaat kalvo-ovet decor-oviksi niiden huippulaadun ansiosta.

Automatisoidut prosessimme tehtaalla vähentävät huomattavasti työtunteja, jolloin kalusteet saadaan nopeammin ja kustannustehokkaammin asiakkaalle. Laskemme tarkkaan prosessiemme kulut ja tarvittavat investoinnit. Me esimerkiksi kasaamme kalusteet käsin, koska se on meille kustannustehokkaampaa kuin kasausrobotin käyttäminen. Kasausvaiheessa tarkistamme laadun vielä viimeisen kerran – tehtaamme virheprosentti onkin vain 0,1 %.

 

Kotimainen tuotanto on sekä energia- että kustannustehokasta – emme rahtaa kalusteita ulkomailta

Suosimme kalusteissamme kotimaisia materiaaleja. Vain mekanismit tilaamme muualta, sillä niitä ei valmisteta Suomessa.

Jokainen kalusteemme tehdään tilauksesta Suomessa, joten asiakkaat eivät maksa varastoinnin tai kalusteiden rahdin kuluja. Näin voimme valmistaa laadukkaita tuotteita kustannustehokkaasti. Laadunvalvontamme ulottuu raaka-aineisiin asti. Laadunhallinnan työkalujen ansiosta työntekijöillämme on vastuu ja valta kehittää työskentelyään koko ajan – mittareiden todistama jatkuva parannus todella motivoi!

Meille on erityisen tärkeää, että hintojen kanssa toimitaan reilusti. Pidämme hinnat koko ajan kohdillaan, eikä isoja erillisiä alennusmyyntejä siksi tarvita. Hintamme ovat täysin läpinäkyviä, eikä piilokuluja tule! Tarkan hintapolitiikkamme ansiosta AINA-keittiöt on kasvanut kolmessa vuodessa huikeasti – liikkeitämme löydät Kuusamosta Helsinkiin!

 

Janne Lehtonen
toimitusjohtaja