Skip links
Published on: Sisustus ja trendit

10 kuuminta sisustustrendiä vuodelle 2017

ColorNow2017 - Hazy-värikokoelma olohuoneessa

Tikkurila

Sisustustrendit kiinnostavat aina kovasti – mitkä ovat vuoden 2017 sisustusmaailman uusia tuulia? Kokosimme kattavan listauksen tämän hetken nousevista ja pinnan alla kuplivista trendeistä. Poimi alta mieleisesi ja piristä kotiasi uusilla ideoilla!

Värit

Valkoisen valta alkaa pikkuhiljaa väistyä ja alamme nähdä kodeissa lisää väriä. Tummat sävyt ja etenkin vihreät ovat pinnalla. Tikkurila oli vuosi sitten aikaansa edellä, kun nimesi vuoden 2016 värikseen tumman Vuonon, joka sopii paitsi ekohenkiseen, myös näyttävään jalokivisävyiseen tyyliin. Vuoden 2017 väriksi Pantone nosti lehtivihreän raikkaan Greeneryn. Väri on otettu sisustuspiireissä vastaan ristiriitaisin tuntein, ja suurien pintojen sijaan sitä tultaneen – ainakin Suomessa – näkemään lähinnä tekstiileissä ja tehostevärinä neutraaleja piristämässä.

Valkoista ei tarvitse korvata vain vahvoilla sävyillä. Greige eli harmaan ja beigen yhdistelmä näkyy nyt vahvasti. Tätä trendiä heijastaa myös Tikkurilan vuoden 2017 väri Angora. Pehmeä beige tuo lämpöä kotiin ja toimii suurinakin pintoina. Tutun valkoisen sijaan kotoisaksi seinien väriksi.

Lue myös: Väriä elämään – trendivärit 2017

Viherkasvit

Vuosi 2016 oli vihersisustamisen vuosi. Mekin kerroimme Pinja Rougerin ja Riikka Kantinkosken uudesta Botanic Shelfistä sekä haastattelimme Susanna Ventoa Green Home Bookin tiimoilta. Viherkasvit pysyvät suosiossa ja niiden koko vain kasvaa. Kukkapylväät tulevat takaisin.

Lue myös: The Botanic Shelf – huonekasvit paraatipaikalle & Green Home Book – ensiapua vihervimmaan

Raaka Rå
Raaka Rå

Raaka Rå

Keramiikka

Rouheus ja luonnollisuus ovat nosteessa ja keramiikka sopii hyvin tähän trendiin. Käsillä tekemisen jälki näkyy – ja saa näkyä. Kotimaisen Raaka Rån uniikeissa astioissa käsityöläisyys ja materiaalit ovat kauniisti esillä. Keramiikan tekeminen itse innostaa myös harrastuksena.

Kromi

Lämpimät metallit, kuten messinki, kulta ja kupari ovat olleet suosittuja jo pidempään, mutta kromi tekee nyt paluun niiden rinnalle. Kun vielä jokin aika sitten oli suosittua valita esimerkiksi kaikki samaa metallia, enää ei tarvitse mennä “all-in”. Metalleja voi sekoitella keskenään, ja esimerkiksi kupari ja kromi toimivat hyvin yhdessä.

Flos 2097/30 -kynttiläkruunu
House Doctor - Molecular-valaisin

Flos | House Doctor

Näyttävät valaisimet

Paljaan ja yksinäisen Edison-lampun aika on ohi. Vuonna 2017 valaisimet ovat huoneen katseenvangitsija. Ne kruunaavat tilan ja niihin panostetaan. Näyttävän valaisimen ei tarvitse kuitenkaan olla perinteinen kristallikruunu.

Gino Sarfattin Flosille suunnittelema 2097/30 on esimerkki upeasta klassikosta, joka on vuosikymmenten jälkeenkin täysin tätä päivää. Vaikka kromi ja hopea ovat nyt vahvoilla, messinki toimii edelleen yksityiskohdissa, kuten House Doctorin Molecular-kattovalaisimessa.

Itämaiset matot

Beni Ourain -matot ovat näkyneet sisustuslehtien sivuilla ja blogikodeissa vuosien ajan. Niitä on metsästetty alkuperäisinä ja vintage-versioina, ja nykyään ne ovat useimpien valmistajien mallistoissa. Beni Ourain on kuitenkin saanut haastajan perinteisestä itämaisesta matosta, jota nähdään nyt varsinkin punasävyisenä. Mausteisten sävyjen suosio näkyy myös matoissa.

Petite Friture - MASK peilit - Federico Floriani

Ellos - Tua sivuverhot
Dante - Minima Moralia sermi

Petite Friture | Ellos | Dante

Art deco

Sisustusksessa ja muodissa otetaan  vaikutteita menneiden vuosikymmenten tyylisuunnista. Useilla valmistajilla 1900-luvun alun art deco näkyy muotokielessä ja väreissä. Koko kotia ei tarvitse sisustaa yhden tyylisuunnan mukaan, mutta pieni ripaus, kuten erikoisesti leikattu peili tai sermi, voi piristää tilaa.

Luonnonmukaisuus, ekologisuus

Luonnollisuus ja kestävyys materiaaleissa tulee entistä tärkeämmäksi. Luonnonmateriaalit, kuten puu, bambu ja rottinki
näkyvät valinnoissa. Puu kestää ikääntymistä ja vanhenee kauniisti. Kierrätysnäkökulma otetaan huomioon myös suunnittelussa. Huonekalun elämä käytön jälkeen on yhtä tärkeä kuin käytön aikana. Persoonallisuus ja ajattomien, aikaa kestävien ratkaisujen valinta lisää niiden käyttöikää.

Marimekko Suomi 100 vuotta - Veljekset
Finlayson Suomi 100 vuotta - Kestit

Finlayson | Marimekko

Maailmantilanne

Maailmantilanne vaikuttaa myös sisustusratkaisuihin. Pantonen vuoden väri Greenery symboloi luonnon tynnyttävää vaikutusta modernin maailman rauhattomuudessa. Kansallistunteen nouseminen näkyy kansainvälisesti eri mallistoissa esimerkiksi folk-henkisten kuosien tulona. Suomessa Marimekko lanseerasi 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Maija Louekarin suunnitteleman, suomalaisten kansantarujen inspiroiman Veljekset-kuosin, joka kuvaa vahvoja ja ilmeikkäitä metsäneläimiä sekä villiä eksoottista pohjolaa. Finlaysonin Kestit-kuosi on saanut vaikutteensa yli satavuotiaasta Finlaysonin peittokuosista. Design on tuotu tähän päivään kunnioittaen historiaa sekä lisäämällä siihen jotain uutta ja raikasta.

Lue myös: Satavuotias Suomi sisustuksessa

Runsas tyyli

Skandivaavinen, minimalistinen tyyli on ollut vallalla niin Suomessa kuin maailmalla, mutta siinä nähdään muutos runsaampaan. Osittain se liittyy väreihin, valkoinen vaihtuu lämpimään beigeen ja tummempiin, mausteisiinkin sävyihin. Kuosit ja tekstuurit elävöittävät kotia, samoin kuin viherkasvit. Varovainen voi aloittaa tyynynpäällisistä, esimerkiksi valita yhden vahvakuviolsen sisustustyynyn ja rakentaa sen ympärille pikku hiljaa uusia elementtejä.

Miten trendit näkyvät sinun kodissasi? Entä mitä tyylejä toivoisit näkeväsi enemmän?

Jaa